• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
jejku na w maluchu silnik rozbierałem po każdym weekendzie jak był "grubas" a jak na pojeżdzawki (kjs'y) to co 1000km;]

Dla mnie grubas to 45km z 650cm3

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
Wrzucam zdjęcie panewek. Zagłuszały już radio.

Załączniki

• p.jpg
    p.jpg
    391,6 KB · Wyświetleń: 117
  • p2.jpg
    p2.jpg
    182,8 KB · Wyświetleń: 114

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
Nom tylko jeszcze silnik jakoś o dziwo kompresji nie miał.

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
Wymiana radia, motodoktor... a ja bez sensu silnik do wymiany zakwalifikowałam. A można było po taniości naprawić.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A to przepraszam.... mało Pań prowadzących zakłady naprawy samochodów .... kiedyś bardzo dawno przyjechał do mnie 126p i klient mowi ze mu słabo hamuje , jazda próbna i owszem jedno kolo coś tam hamowało . Moja opinia rozebrać zweryfikować i naprawić i ileś mu powiedziałem ... Kient na to ze duzo a czy moze tak jezdzic ? a ja owszem ... banan na twarzy klienta ... a wtedy dodałem ... ale nie moze sie pan zatrzymac .... mina ... becenna ... zostawil wozek ...

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
No to ładnie go zgasiłeś. A skoro już jesteśmy przy hamulcach to co powiesz na takie klocki hamulcowe? Do końca sezonu jeszcze pojeżdżą nie?
A to przepraszam.... mało Pań prowadzących zakłady naprawy samochodów
E tam zaraz zakład. Z czystego zamiłowania stare złomy naprawiam. Trzeba mieć jakieś hobby.

Załączniki

• zuzyteklocki.jpg
    zuzyteklocki.jpg
    292,7 KB · Wyświetleń: 169

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
No to ładnie go zgasiłeś. A skoro już jesteśmy przy hamulcach to co powiesz na takie klocki hamulcowe? Do końca sezonu jeszcze pojeżdżą nie?

E tam zaraz zakład. Z czystego zamiłowania stare złomy naprawiam. Trzeba mieć jakieś hobby.

Baba w warsztacie to zlo :D
Co chwila cos pada jak cycki w dol :p jak sie nachylisz o ile masz jaka 5 i mechanik pada na pysk :p zamiast naprawiac :D

hudy5

SuperMechanior
Punktów
32
Miasto
Okolice Katowic

Wyrzuć te blachy i na samych tłoczkach niech śmiga a noi tarcze obowiązkowo do przetoczenia na szlifierce ;p

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
Wyrzuć te blachy i na samych tłoczkach niech śmiga a noi tarcze obowiązkowo do przetoczenia na szlifierce ;p
O i takie rozwiązanie mi się podoba. Klient też się na pewno ucieszy, że nie trzeba nowych klocków. Jeden zużywający się element mniej w pojeździe.

hudy5

SuperMechanior
Punktów
32
Miasto
Okolice Katowic
Patrząc na zaciski to mu możesz powiedzieć że za miesiąc będzie miał coś ala ręczny na przedniej osi tylko nie wiem czy będzie w stanie go rozblokować :D

Katje

SuperMechanior
Punktów
40
Miasto
marki
Patrząc na zaciski to mu możesz powiedzieć że za miesiąc będzie miał coś ala ręczny na przedniej osi tylko nie wiem czy będzie w stanie go rozblokować :D
Może to i lepiej jeśli ktoś kto jeździł na takich hamulcach po zatrzymaniu się nie będzie mógł więcej ruszyć.

Do góry Bottom