• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
nowe to PANOWIE trzeba wybrać auto, a nie samochody z silnikami od kosiarki

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
172
Miasto
Warminsko maz.
Przypadek w aucie, które kupiłem Audi 2.5 tdi v6 oznaczenie BDG czyli na nowych wałkach, silnik pracował normalnie tylko troche cykał na słuch popychacze, zdejmuje pokrywy zaworów a tam prawa głowica założone wałki starego typu do nowych dźwigienek rolkowych:confused: dwie pęknięte i znalazłem jeszcze kawałek krzywki z wałka nowego typu leżał sobie w głowicy nawet nikt tego nie wyjął przy tej niezwykłej naprawie, lewa głowica wałki nowego typu wszystko tak jak powinno być.

Ostatnia edycja:

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
172
Miasto
Warminsko maz.
No to było jest najlepsze w tym wszystkim że to chodziło i to naprawdę dobre lata bo stan rozrządu rolek jest agonalny mogę mówić o ogromnym szczęściu, po zdjęciu osłon moim oczom ukazało się z 5 kulek z łozyska rolki napinającej:eek:

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
IMAG1464[1].jpg IMAG1465[1].jpg IMAG1466[1].jpg
I kto powiedział że uszczelki pod głowicą się nie składa na silikonie? Co się nie da jak się da!!!
I nawet toto jeździło.

C00li

Gaduła
Punktów
28
Miasto
Sopot
www.enjoydriving.pl
I kto powiedział że uszczelki pod głowicą się nie składa na silikonie? Co się nie da jak się da!!!
Ja kiedyś kupiłem od kolegi samochód z uszkodzonym silnikiem - obrócona panewka, bo zależało mi tylko na zdrowej budzie. Silnik rozłożyłem z ciekawości i też znalazłem silikon na uszczelce głowicy. UPG "wymieniał" koledze jego znajomy mechanik. A panewkę obróciło, bo płatki oderwanego silikonu zatkały smok pompy oleju:mad:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
No czyli jaki z tego wniosek ? nie dawaj za duzo silikonu , kiedys robiłem taki gaźnik ... silikon spuchł i poztykal otwory

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Klient przyjechał na wymianę oleju, przy okazji wyszło, że klocki hamulcowe całkowicie zjechane, szorują metalem o tarczę więc informuję o tym klienta po czym on mi odpowiada, że spoko, spoko ale zostawiamy bo on i tak głównie silnikiem hamuje...

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Trzeba było mu jeszcze powiedzieć, że jeśli chce skuteczniej hamować bez użycia klocków, powinien przywiązać do wajchy od biegów, na dwu metrowych sznurkach, dwie cegły i w momencie hamowania wyrzucać przez okno.

SajmonMB

SuperMechanior
Punktów
61
czy zdarzyło się wam że nowy zawór jest krzywy?

Do góry Bottom