• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

roger18sx

SuperMechanior
Punktów
41
Miasto
SANOK
Spotkałem sie z przypadkiem że goście pojechali ogladać jakiegoś sprowadzonego leona z 150 km tdi jak zaczeli testować tak wirnik z turbiny wyskoczył ,dymy z rury . Wysiedli pierdolneli drzwiami i poszli. Uroki tdi od dziadka.

A

Anonymous123

Anglia( 2014)- staly klient( handlarz) przywiózł na lawecie megane kombi 2007. Kupil okazyjnie, auto nie pali, zero prądu. Opowiada mi historię, ze sprzedajacemu padło aku, innym autem pojechał i kupil drugi akumulator. Po wlozeniu aku auto zero życia. Zadzwonil do serwisu renault, powiedzieli mu ze problem z elektroniką, ze koszta duze wiec sprzedał za pol darmo. Klient auto zawalił na placu, nastepnego dnia podlaczam urządzenie rozruchowe a megane pali jak nowe. Pochodzil kilka minut, zgasilem a tu dalej cisza. Podlaczam drugi aku na kable i wszystko gra. Diagnoza wstepna- nowe aku pewno uszkodzone. Wyciagam wiec to aku a tam plastikowe zaslepki zabezpieczajace przed zwarciem a na nie siłą założone klemy...

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Anglia( 2014)- staly klient( handlarz) przywiózł na lawecie megane kombi 2007. Kupil okazyjnie, auto nie pali, zero prądu. Opowiada mi historię, ze sprzedajacemu padło aku, innym autem pojechał i kupil drugi akumulator. Po wlozeniu aku auto zero życia. Zadzwonil do serwisu renault, powiedzieli mu ze problem z elektroniką, ze koszta duze wiec sprzedał za pol darmo. Klient auto zawalił na placu, nastepnego dnia podlaczam urządzenie rozruchowe a megane pali jak nowe. Pochodzil kilka minut, zgasilem a tu dalej cisza. Podlaczam drugi aku na kable i wszystko gra. Diagnoza wstepna- nowe aku pewno uszkodzone. Wyciagam wiec to aku a tam plastikowe zaslepki zabezpieczajace przed zwarciem a na nie siłą założone klemy...
dzięki!!!pooosikałem się:D jaja do kwadratu.

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Ja widziałem auta złożone z plastikową osłoną na sworzeń czy końcówkę kierowniczą - chyba nawet tutaj zdjęcie wrzucałem ale z plastikowymi osłonkami osłonkami na akumulator gagatka nie miałem.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Szwagierka blondyna dzwoni. Bartek chce cofnąć a na komputerze pokazuje że nie mogę. No to jej mówię zobacz może coś za autem stoi. Po chwili mówi mi że zostawiła wózek z dzieckiem

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A mowice że elektronika jest niepotrzebna przy takim poziomie ....

Marcinglasgow

SuperMechanior
Punktów
31
Ja widziałem auta złożone z plastikową osłoną na sworzeń czy końcówkę kierowniczą - chyba nawet tutaj zdjęcie wrzucałem ale z plastikowymi osłonkami osłonkami na akumulator gagatka nie miałem.

Tez widziałem jak szkot zaklada koncowki z tymi plastykowymi oslonkami.

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Przypadek z przed kilku dni.Przyjeżdża klient astra i mówi że próbował sobie wymienic olej ale korka spustowego nie może odkręcić bo wpust na torxa objechal a potem poprawił młotkiem i śrubokręt em. Standardowe panie da się jeszcze coś z tym zrobić? No to ja auto w górę 5 min i po temacie.Korek odkrecony,olej spuszczony, nowy korek akurat miałem na półce i mówię do klienta żeby wyją olej i filtr z bagaznika bo widziałem ze przywiózł.Odpowiedz klienta:Zakręcie pan ten stary korek tylko nie dokręcania żebym mógł potem kombinerkami odkręcić i wlej pan ten stary olej bo ja sobie to w domu wymienie.Zapłacę tylko za odkrecanie korka a nie za całą wymianę oleju bo to mogę sam zrobić.
Nie wiem czy to nazwać skapstwem czy głupota

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Trzeba mu było korek na klej i mocno dokręcić i za drzwi. Potem by tylko na odsysarkę musiał jeździć bo jak oszczędny to nie kupi . :D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
To mnie zawsze dziwi , nie wiem czy skąpstwo bo korek pewnie gorsze wymiana oleju jakiś 15 zł pewnie i ma temat ogarniety , tez takch kompletnie nie rozumiem , powiedzmy ze zapłaci 50 zł i ma OK juz nie wiem czy mozna to zwalić na brak kasy

david2291

SuperMechanior
Punktów
114
Chciałem go i tak policzyć jak za normalna wymianę oleju plus nowy korek,który kosztował jakieś grosze.Nie zamierzałem nic odliczać za odkrecanie zniszczonego korka bo odpowiednim kluczem poszło od strzala ale nie bo to będzie za drogo.Swoją droga to jak wyjeżdżał to po kolorze i zapachu dymu dało się stwierdzić że wymiana oleju nie ma sensu bo wystarczy tylko na bieżąco go dolewac

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Wiesz .... podejrzewam brak kasy i wtedy kombinuje jak zaoszczedzić

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Ja nie widzę problemu.
Przyjechał z konkretnym zleceniem. Wykonane, zapłacił.
A że nie chciał wymiany?
Jego sprawa, może lubi sam, może jeszcze jakąś płukankę uzdrawiającą chciał zrobić, może stary olej do maszyn rolniczych potrzebuje a wstyd prosić o zwrot zużytego.
Jego sprawa... :)

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
A co powiecie na to. Wpadam do kumpla z autem na klime widzę nogi a reszta pod maską, część Grześ a tu wyłania się stary członek wiek idę do biura i z ciekawości pytam a oni mówią że nowy się przyjął człowiek pietajacy II WŚ

Do góry Bottom