• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
no tak ..... brak komentarza , dzis byl u mnie facio ze zdjął klemę z peugeota i mu nic nie działa . pewnie uszkodził BSI

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Bywa a to bsi to zwariowalo po wyciagnieciu i wlozeniu aku . dzis czasu nie miałem ale jak jutro przyjedzie wiecej bede wiedział o ile przyjedzie bo pytanie bylo ile to bedzie kosztowac

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Wracal tak okolo 100 km bo mu na lawete szkoda bylo.
Do jumpera ciezko dostac tak od reki , musial kupic nowe:)
Z punktu widzenia transportowca, to i tak uważam że na tym nie stracił. Piasta i tak była do wymiany więc pozostaje pytanie ile zapłacił za tarczę przegub i klocki. Za 100 km lawetą w pięciu stówkach by się nie zmieścił. Nawet jeśli wyszedł na zero to i tak szybciej wrócił niż gdyby czekał na lawetę.
Mnie ciekawi stan słuchu kierowcy... ;)
Ostatnio robiłem ciężarowe Iveco. Przednia piasta zalana olejem który wyciekł przez pęknięty dekiel. Łożyska stożkowe, pierwsze zeszło łatwo, wewnętrzna szalka z drugiego stopiła się z półośką. Temperatura była taka że materiał zamiast pękać "ciągnął" się pod przecinakiem jak zwykła normalna niehartowana stal. I też bym nie powiedział, bo stary kierowca, dobrze po 50-ce, w dodatku właściciel. Spodziewałbym się że wcześniej wychwyci... Gość stanął jak już się tak przekosiło że zacisk zablokował koło. Po odkręceniu zacisku piastę zdjąłem bez odkręcania nakrętki. Gdyby nie zacisk to szukałby koła w lesie.
Teraz wszyscy klimę mają więc szyby zasuną, a nawet jak coś usłyszy to w d...e to ma. Patrzy żeby tylko zjechać i szefowi powiedzieć, że coś mu tam kwiczy... Wszystko jest mało istotne, najważniejsze żeby jak najszybciej zjechać na bazę i jeb...ć drzwiami....

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ludzie nie mają wyobraźni no i malo jest kierowców mechaników, prawko może sobie zrobić każdy cielok :)

sevooo

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Bristol
Bsi w puszku po zmianie aku sie resetuje.
Gdzieś mialem procedure jak by potrzeba moge podesłac.

no tak ..... brak komentarza , dzis byl u mnie facio ze zdjął klemę z peugeota i mu nic nie działa . pewnie uszkodził BSI

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Chociaż kiedyś mieliśmy w firmie kierowcę mechanika, chwalił się że uczył się za mechanika i nawet kiedyś pracował na warsztacie ale nie wiedział że że po wymianie klocków z tyłu i przodu trzeba wydusić hamulec, dopiero jak dojechał do skrzyżowania nadusił pierwszy raz na pedał :D i przestrzelił przez ulicę, na szczęście nic nie jechało...

Giemza

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
197
Miasto
Lublin
Ja też kiedyś robiłem takie łożysko w masterze jak już gościowi kulki powypadały i koło trzymało się na jarzmie to dopiero się zatrzymał i lawetą ściągneli jakieś 150km bo nie dało się jechać, kierowca stwierdził że nic nie słyszał że coś huczy :banghead:

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
Samochód ze stajni opla kupiony nowy w aso i tam serwisowany do 100 000 kilometrów zawitał do mnie przy przebiegu 110000 z problemem wypadających zapłonów, nie bede pisał co sprawdzałem bo nie o to chodzi .Wrzucam dwa zdjęcia które dobitnie swiadczą że aso nie wymieniało w nim chyba oleju w silniku. CAM00355.jpg IMG_20160908_141705157.jpg

kilex

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
87
Miasto
Lublin
Kiedyś miałem A6C6 2.4 i klient też pokazywał mi książkę serwisową że serwisowane.
Oczywiście łańcuch przeskoczył i jedna głowica do roboty.
Dla klienta trochę oleju a raczej błota co było kiedyś olejem nalałem w słoik.
MASAKRA.
To było z 5-6 lat temu, auto było z 2006 roku więc klient jeździł z Norwegii do Polski a przy okazji odwiedzał ASO bo PL taniej.;)

baton180

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
168
Miasto
Glasgow - Szkocja Tarnobrzeg-Mielec
To nie tylko w pl takie cuda ...

Tutaj w Szkocji juz nie raz spotkałem się z pełną chistorią z serwisu i strasznym asfaltem pod deklem albo filtrem jak kamień ... masakra no ale co się dziwić ... tak teraz ze wszystkim bo jak sam nie dopilnujesz (zrobisz ) to pewny nie będzie

Do góry Bottom