• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Idzie drugi słupek. Wal dostał tak ze nie wiem czy dwa szlify starcza :D Pozatym drugi słupek jest "taniej" niż remont. :D

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Też się zastanawiam chyba raczej nie da się przecież by nie odpalił Wyświetl załącznik 25266

Odpalił by panie komar bo te kółko zakładasz jak chcesz, reszta jest ważna i jest na klinie, przykręcona na wałek. Ma w odpowiednim miejscu nacięcie aby czujnik czytał. Porostu chłopinie się jebło z kołem zębatym, miał trzy możliwości, a blokada i tak wejdzie. A mazak to inna sprawa, pomijając uszczelkę. Często widać partactwo i pomysł mechaników ale z tym kołem to bym mu wybaczył. Nie mówiąc o reszcie jak kolega pisał.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Tylko po co koło ma to dziwne wycięcie w "zygzak"? Cos w stylu przeciwwagi/wyważenia? Ogólnie to by szło zrobić zeby dobrze palił i jeździł. Ale nie na mazaka.

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Ciekaw jestem który pierwszy z was mądrali pokaże na zdjęciu jak sam dupy dał. A na pewno każdy z nas miał różne przypadki.

Ja prowadzę również wulkanizację i naprawiam takie felgi. Tylko k........wa gdzieś reszta zginęła ale przyspawamy z innej, damy radę.

Tylko po co koło ma to dziwne wycięcie w "zygzak"? Cos w stylu przeciwwagi/wyważenia? Ogólnie to by szło zrobić zeby dobrze palił i jeździł. Ale nie na mazaka.

Jaki zygzak? jakie wyważenie? jakie palenie? jakie jeżdżenie?
Ty wiesz o czym piszesz? Mazak, ok nie profesjonalne, ale bez blokad ustawie ci lepiej niż nie jeden paprak. Trochę wiedzy i logiki. Jak nie poluzujesz kółka przed napięciem paska, i jak będzie fabrycznie ustawiony to poległeś. Będzie chodził ale to nie to. Na vagu widzisz synchro i tolerancja jest tak minimalna że te twoje zasrane blokady z alledrogo. pl które wymiarów nie trzymają, szczególnie dolna, na ch.......j się nadają.

Załączniki

• 20181025_081520.jpg
    20181025_081520.jpg
    325,8 KB · Wyświetleń: 142
  • 20181025_081501.jpg
    20181025_081501.jpg
    453,5 KB · Wyświetleń: 141
Ostatnia edycja:

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Jaki zygzak? jakie wyważenie? jakie palenie? jakie jeżdżenie?
Ty wiesz o czym piszesz?
Z jakiegoś powodu autodata podaje, ze wycięcie w kółku \''''''/ ma być na godzinie 12. Zrób synchro na +7 i powiedz czy odpala i jak jeździ. Też ustawie rozrząd bez blokad, ale po grzebaninie jaka była w tym golfie nie zrobisz bez podłączania vcdsa idealnie 0. A nawet z to będziesz sie jeb.ł tym z tym wałkiem prawo-lewo. Nie wiesz skąd mam blokady, a gadasz. A tak z ciekawości. Powiedz jak napinasz 1.9tdi w wersji z hydraulikiem.

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Wiem że kółko tak ma być , ale jak ktoś dał dupy to auto przy źle założonym kole zębatym będzie pracować i też ustawisz synchronizacjię na 0. Czy ja pisałem o synchronizacji 7 stopni, człowieku, wyczytałem, zapytanie jak ten silnik pracował.
O to mi chodziło, na temat blokad dałem przykład, bo niektóre tutaj mądre głowy bez blokad niewyobrażają sobie wym. rozrządu i mówię tu akurat o tym rozrządzie, nazywając to druciarstwem.
Są systemy że bez nich ani rusz, a są i takie że używasz ich dla wygody bo bez nich mając coś co jest pod czapką, dasz sobie radę.
Napinacz z hydrauliką? Nie wypowiem się bo zaraz internetowi mechanicy się odezwą.
I w k.......wia mnie najbardziej mądrzenie się na odległość i pisanie jak ja to nie robię fachowo, wymyśląc teorie spisku. Nie mogę czytać tych bzdur obojętnie. I wdaje się w dyskusję. A pewnie nie jeden nap.....la u siebie w stodole auta nie płacąc podatków. Taki dziwny przypadek na internetowych forach. Obłuda i dwulicowość, bo nikt tego nie sprawdzi.

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Tak nie lubię, bo w kurwia mnie jak ktoś psuje rynek, zaniżając stawki i zabierając mi chleb. Ja mu nie żałuje niech naprawia w stodole ale niech ceny będą podobne. Wtedy argumentem klienta czy wybrać twój lub mój warsztat będzie fachowość, obsługa, lokalizacja, opinie itp. A nie cena, każdy będzie heppy
Ciekaw skąd takie wymyślone imię:D

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Hmmm trzeba się zarejestrować :rolleyes::D może człowiek czegoś się nauczy. Kto wie kto wie, uczysz się całe życie, a głupi umierasz.

Może naprawią moją felgę na zdjęciu.

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Mnie wkurwia gadka jak przychodzi i mowi ze nie ma kanalu i to tylko 10 minut roboty. A szkoda mu na nowa część za 120zl. To jak ocenicie goscia. Roboty bedzie na 3 godziny i jutro maja przyciagnac draka. Zajrze pod spod i jak okaze sie ze dluzsza sprawa to wyje...e go z tym autem z podwórka. Nawet janusze jak ja maja swoja cierpliwosc

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Świat sie kończy w Ciastoramie można kupić blokady rozrządu

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Mnie wkurwia gadka jak przychodzi i mowi ze nie ma kanalu i to tylko 10 minut roboty.
Ostatnio mojemu sąsiadowi pękła linka zmiany biegów w Zafirze B 1.9cdti. Auto wepchneliśmy pod wiatę, pojechał po linki (używane). No i jak wrócił to czy nie wymienie. A, że akurat robiłem chyba jakiś rozrząd to mówie, sorry nie mam czasu. I błaganie: "Nooo weeeź to tylko chwila taka wymianaaaaaaaa". No to krótka piłka z mojej strony. Daje narzędzia i szybki instruktaż co ma zdemontować, żeby zrobić dojście i, że jak będzie miał wszystko przygotowane to samą wymianę i wyregulowanie mu zrobie. No to Ździsiek zabrał się ochoczo za robotę bo auto potrzebne :D W sumie nie poszło najgorzej. Wymiana linek zajęła 6h :D Nawet fotel wykręcał bo gdzieś mu śrubki wpadły pod niego i nie mógł wyciągnać :D Co się naśmiałem tego dnia :) Po skończonej akcji sąsiad zadowolony stwierdził:
"Nigdy kur*a w życiu nie zostane mechanikiem. Po*ebane samochody i dojście do podzespołów".

Ogólnie Ździsiek to super sąsiad - zawsze pomoże na budowie, a to jak warsztat trzeba było pomalować czy okno wymienić to zawsze można na niego liczyć! Czasem wpadnie pogadać i zawsze pyta czy coś nie pomóc! Pozytywnie zakręcony gość :) A na codzień kierowca C+E.

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Też mam takiego sąsiada jeszcze złotówa, robił coś pół dnia uje.........ał się po łokcie nawet mordę miał czarną, z ziemi na dworze, deszcz go złapał. Na koniec stwierdził: nigdy k........wa więcej !!!!!!!!!!
Kara musi być, bo nie ma nic gorszego jak tekst co to dla ciebie, chwila roboty. Rzuć wszystko i mu zrób, kolejka obowiązuje bo inni będą się wściekać. Znam takie warsztaty co trzymają auta tygodniami, jak oni prosperują i mają klientów to nie mam pojęcia.

Do góry Bottom