• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

nieldos

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
287
Miasto
Zachodniopomorskie
W passatach to norma... każdy jeden to jeżdżące akwarium... jakby zrobili wodoszczelne puszki na moduł komfortu to by w miare dobre auta były :D

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
z ciekawosci , prócz podszybia
gdzie tam jest źródło problemu ?

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
ludziom, to nie dogodzisz :confused:
auto szczelne nie przecieka i, tyż źle :mad:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Kolejny baba szuka frajera. Panie tego nie bylo. Taki H na monitoringu ładnie widać jak podjeżdża z tym babolem

Załączniki

• IMG_20190529_211626.jpg
    IMG_20190529_211626.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 136

nieldos

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
287
Miasto
Zachodniopomorskie
Hehe to musi być komuś głupio jak mu się udowodni, że próbuje zrobić wała... ale co krwi Ci pewnie zjeb... to szokkkk...

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
Typowy przyklad z zycia wziety jak monitoring moze sie zwrocic w ciagu jednego dnia.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Kolejny baba szuka frajera. Panie tego nie bylo. Taki H na monitoringu ładnie widać jak podjeżdża z tym babolem
Próba wyłudzenia pieniędzy. Na to jest paragraf chyba. Mam nadzieje , że jej zdjęcie wisi na gablotce ,,tych nie obsługujemy '' :D

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Także uwazajcie na teksty pt "tu ma pan kluczyki ja lecę bo się spieszę"

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Akcja premedytacja mówisz.

Dzisiejsze zdarzenie, Ford Mondeo mk3, sugestia klienta, przegub i bicie przy hamowaniu.
Jazda próbna, później wywiad z właścicielem, auto tydzień po naprawie z tymi samymi objawami w Norauto, sieciówka na cały kraj.
Trzy łożyska wymienili, (z tyłu z piastą) nie zobaczyli przy wymianie roz.......ej osłony przegubu i to dawno bo nawet smar wysechł.
Trzy tarcze zdejmowali, rdzy pod nimi na kilometr i nadal to samo.

Szpilki wybite, piasty wyszlifowane, nowe tarcze, klocki. przegub. Auto wróciło do łask.

Tylko zadam podstawowe pytanie, jak ten człowiek zapłacił prawie 1500 zł nadal mieć to samo z czym przyjechał.
Ja bym narobił takiego dymu że to głowa mała.

Notabene ze cztery lata temu, też Ford, też hamulce, też k......wa Norauto.
Z obu stron, z premedytacją, nie sorry debilizmem, głupotą, nie wiem jak to nazwać.

Klocki założone blachą w tarcze, po tygodniu jazdy i próbach reklamacji z argumentacją kierownika, że to musi się dotrzeć, zawitał do mnie. Jakiego szoku dostał gościu jak mu pokazałem co było przyczyną.
Widziałem tylko kurwiki w oczach, zabierając stare graty, jadąc do nich z awanturą. Co dalej było nie mam pojęcia.

kotoy

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
175
Miasto
Jabłonna Lacka
Norauto to takie "przedszkole" potem ASO, a następnie porządny prywatny warsztat lub własna działalność.

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl

Człowieku o czym tu mowa, auto robione na wydech, klient dzwoni z ryjem że się dławi. Delikatnie powiedziałem mu żeby się walił na cyce. Na szczęście w miarę uczciwy, dzwoni po dwóch dniach z przeprosinami że to zbieg okoliczności, bo ładowanie się skończyło, co podobno alternator robił nie dawno.

Norauto to takie "przedszkole" potem ASO, a następnie porządny prywatny warsztat lub własna działalność.

W ASO kumpel się na szukał cały dzień. Auto się dławiło, a gnój ( mechanik z ASO) pracujący miesiąc czasu zostawił ręcznik papierowy w obudowie filtra powietrza. Szkoda że tam nie nasrał jeszcze.

Ostatnia edycja:

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
Ja najbardziej nienawidzę partactwa, dzisiaj zdjąłem głowicę z 1.6 hdi, planowanie głowicy robione chyba nożem do tapet( drucianka na wiertarce mniejsze rysy robi), zamiast szpilki wtrysku śruba wkręcona na trzy zwoje ( oczywiście zwoje wyrwane i wtrysk wyszedł z tuleją), wszystko zalane olejem z powodu braku szpilki, uszko kolektora ssącego urwane, wszędzie morze sylikonu, śruby wałka i wału wkręcone na jakąś szarą masę, pneumat ledwo dał radę, rurka od smarowania turbo lata przy mocowaniu.
Olej z samochodu łał się strumieniem, właściciel mówił, że dużo dolewa, ale dobre auto :D

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
434
Ja najbardziej nienawidzę partactwa,
...w praktyce możemy wyrazić swoją opinię i po takich partaczach poprawić robotę ....i tak na okrągło . Partacze byli ...są i będą niestety . Uważam iż partactwo funkcjonuje dzięki przyzwoleniu wielu użytkowników samochodów .....na zasadzie drutem ,sznurkiem ,szrotem ,,,aby taniej .Ja mówię że tacy klienci są biedni ...ale intelektualnie .

Do góry Bottom