• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
najgorsi to sa tacy klienci sztruclów w tym i ja tylko ze ja dzialam sam d...y nikomu nie zawracam...co by chcieli wszystko tanio dobrze i na wieki.:( to jesy smutne.

wymienialem ostatnio uszczelke w oplu astrze silnik 1.6.stara uszczelka to juz miala takie przedmuchy ze lecial olej na kolano od wydechu i tak sie kopcilo jak sk
wysyn z pod maski:) i nowa sztuka zalatwila problem...sucho aż pieknie.gosc kupil od handlarza za 1.800 zl.noi mial zrobic przeglad ...i po przegladzie wrocil do mnie. bo mu sie przywalili do belki ze wyrwana pukol stukol mowi ze nie podbije. unosze go do gory patrze a tam dziurooo jak pięść zgnite wiedzie gdzie? tam jak sie przykreca ta belke do podluznicy na trzy sruby.i łun mnie sie pyta czy ja to zrobie??k..rwa mysle toto tam rdza ze moj volviak to wyglada jak by ocynk mial...toc mowie ja sie tego nie podejme...a on sie pyta co ma teraz zrobic...no ja wiem? wiszac sie ? jak myslicie?

Ostatnia edycja:

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
dzisiaj robiłem a klasę. dziadek przyjechał ze cos mu w skrzyni spadło chyba bo wstecznego nie ma. no to zacza rozbierać wybieraki na samochodzie ale nie mógł wyjąc i sie zblokowały w polowie wiec przyjechał z otwartą skrzynia z której chlapał olej. wyjęliśmy skrzynie - w środku pomielona fest. i teraz dylemat.. ja za wyjecie chce 600 zl a na szrocie moga dać 500 tylko ze żeby dostarczyć go to musze poskładać częściowo czyli dalej plac

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2068
Miasto
Kaczory
U nas stacje demontażu same po auto przyjeżdżają. Kiedyś oddawałem auto z silnikiem i skrzynia w bagażniku.

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
477
Miasto
Józefów
U nas stacje demontażu same po auto przyjeżdżają. Kiedyś oddawałem auto z silnikiem i skrzynia w bagażniku.
U nas też same przyjeżdżają ale wtedy nie płacą nic, jak dojedzie o własnych siłach lub na sznurku ale kompletny to wtedy grosiny płacą.
U mnie też ostatnio paru klientów namówiłem na zmianę bo jedna większa robota podwaja lub potraja wartość rynkową auta...
Takie czasy że samochód można kupić za czapkę śliwek, znaczy za 500 śliwek ale ubezpieczenie, przegląd jak się jeszcze nadaje i jakaś naprawa przewyższają wartość samochodu ...
My dlatego że stary rumpel nie będziemy liczyć mniej, kiedyś w cennikach jak jeszcze ktoś pamięta takie był zapis że za naprawę samochodów powyżej chyba 5 lat dolicza się do usługi chyba 30%,
a ludzie myślą że jak stary i tani to naprawa też będzie tania...

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2068
Miasto
Kaczory
IMG_20200219_001058.jpg
Przyjechali, zabrali, 650zl wypłacili (luty 2019)...
8 lat była że mną i nigdy nie zawiodła w trasie. Niestety ke jetronic + lpg bezlitośnie się kur.il.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
A tak w NRD wymienia się rozrzady.
Nie dość że wymienili tylko PK to jeszcze założyli odwrotnie

IMG_20200219_095008.jpg .

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2068
Miasto
Kaczory
Dodam tylko, że gość przy lawecie to nie ja :D

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Sorry za pasek. Jest dwustronny. Ale.to nie zmienia faktu, że auto jest 400 km po wymianie rozrządu

Jarzi chwilę po nakręceniu tego filmiku łezki w oczach się pojawiły

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
477
Miasto
Józefów
Sorry za pasek. Jest dwustronny. Ale.to nie zmienia faktu, że auto jest 400 km po wymianie rozrządu

Jarzi chwilę po nakręceniu tego filmiku łezki w oczach się pojawiły
Spoko Bartek tak mi się zdawało że tam jest dwustronny co faktycznie nie zmienia faktu że rozrząd nie tykany...

Do góry Bottom