• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
Samochód był u mnie trzy miesiące i zawsze działało, może któryś z poprzednich właścicieli się wkurzył i naprawił a przycisk zostawił ;)

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
Swego czasu kupiłem samochód, jechałem do domu i nie dawał mi spokoju czerwony przycisk wystający z deski.
Tak to był rozrusznik :D ale po co nie wiem bo stacyjka działała
JAK?! nooooo poprostu JAK!!! można się aż tak, nie znać na tuningu:banghead:

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
cos pieknego...wciskasz tylko guzik i samochód odpala .
toć guzik wyprzedził epoke o dekade do przodu.

alf28

SuperMechanior
Punktów
164
Miasto
wieś
no normalnie wspomniała mi się sytuacja....
ciemno zimno wsiadam do samochodu kluczyk do stacyjki przekręcam a tam uuj, nie chce odpalić :(
sprzęgło, hamulec; dalej nic:(
uchlam drzwi, żeby jakieś światełko się zaświeciło.
i co?:cool:
i widze zajebiście duży czerwony :oops: (i nie jest to tramwaj)
przyciski!!! jeszcze w dodatku z lewej strony kierownicy:confused:
z napisem....
START/STOP:D
hahaha

Ale jakie były emocje przy wciskaniu :D
ja też miałem emocje :rolleyes:hahahaha

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2068
Miasto
Kaczory
Żona miała wczoraj urodziny i z przyjaciółką wyszły pojeździć rowerami. Strasznie dziwne bidony produkują w tych czasach :D
IMG_20200425_072806.jpg

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2068
Miasto
Kaczory
Pretensje i zażalenia kierować proszę do żony :D

ojek

SuperMechanior
Punktów
158
Miasto
Węgrów
No ale jak to ?! Nowy olej skrzyni nie naprawił ? Na forum wyczytał że nówka skrzynia będzie...

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
Słabe to Panowie. Omijać takie warsztaty i tyle, poważnie.
Co jest? Przyjeżdża klient z własnym olejem, zleca usługę z dupy, nikt nie sprawdził o co mu chodzi tylko rach/ciach wymiana i wypad za brame?
Mają racje małolaty, niech piszą o takich przypadkach.
Deko etyki zawodowej plus odrobina łączności i unikamy nieporozumień.
Tak przynajmniej staram sie działać.

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
Ta odrobina łączności i etyki z reguły jest problemem u klienta. Nie ma podstaw do reklamacji to się w internecie przynajmniej popłakał. Niektórych zdanie warsztatu nie interesuje jak tłumacze ze wymiana oleju nie pomoże. On chce spróbować. Zaznaczam ze to nie moj klient

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Małolat pewnie się naczytał FM- gdzie mu napisali wymień to...podmień tamto...i tak zdecydował, że se kupi olej i wymieni...a w warsztacie choć mu pewnie chcieli wytłumaczyć- to żadne argumenty do niego nie trafiały- to mu wymienili ten olej- skoro klient sobie życzy i płaci - to w czym problem...:D
Sami sobie tu wzajemnie sramy w gniazda, a potem się dziwimy, że są opinie jakie są...:meh:

ps. tylko nie zaprzeczajcie, że jest tak, że klienci się tu logują, a wy im każecie wymienić to, podmienić tamto itp. i stronami się ciągną wróżby z internetu...a potem taki klient jedzie do warsztatu i nic do niego nie dociera...:facepalm:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
566
Miasto
Podkarpacie
XMARIO - przypadek z piątku . Gość przejeżdża z audi by założyć mu światła do jazdy dziennej . Ja mu tłumaczę ze to co kupił nie będzie działać i będzie wygładzać "wieśniacko" i zaproponowałem żeby to chińskie badziewie oddał do sklepu a ja mu założę z Philips'a . On ze nie te będą super i żebym je założył . Wiec założyłem zadzwoniłem żeby przyszedł je oglądać , po czym powiedział żebym je zdemontował i założył te moje z philips'a . Ludzie maja w dupie twoje rady oni wiedzą najlepiej . Muszą przekonać się że myślą źle to wtedy dopiero zaczynają cię słuchać .

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
580
XMARIO - przypadek z piątku . Gość przejeżdża z audi by założyć mu światła do jazdy dziennej . Ja mu tłumaczę ze to co kupił nie będzie działać i będzie wygładzać "wieśniacko" i zaproponowałem żeby to chińskie badziewie oddał do sklepu a ja mu założę z Philips'a . On ze nie te będą super i żebym je założył . Wiec założyłem zadzwoniłem żeby przyszedł je oglądać , po czym powiedział żebym je zdemontował i założył te moje z philips'a . Ludzie maja w dupie twoje rady oni wiedzą najlepiej . Muszą przekonać się że myślą źle to wtedy dopiero zaczynają cię słuchać .
Trzeba było policzyć x2 robotę

Do góry Bottom