z tego co pamiętam to zawiesił się gabatytem na torach - tzn tory były wyżej jak nawierzchnia ulicy i miał za mały prześwit a dodatkowo ''złamał'' zestaw 90 stopniNo dobra, a powracając do tego kierowcy ciezaciężarowki to po co stanął na przejeździe kolejowym i wyszedł z szoferki? Co on się o drogę pytał czy jak?
oo proszę pan najmądrzejszy się odezwał- kolejny z serii h..j się znam ale się wypowiem .Średnie iq kierowcy ciężarówek w stanach to 92, połowa z nich ma mniej. W europie jest jeszcze gorzej, więc człowiekowi z iq w okolicy 100 ciężko zrozumieć ich logikę.
Tylko stwierdzilem fakt ze tiroloty to dzbany i ciezko normalnemu takiego zrozumiec. Nie wiem ile mam teraz, jakos 20 lat temu mialem 118(nie wg jakichs internetowych testow tylko takich normalnych, robionych w poradni psychologicznej). Nie napisalem ze to amerykanin, a 100 to sredni wynik(najwyzszy punkt na rozkladzie gaussa) i tak wynika z definicji.oo proszę pan najmądrzejszy się odezwał- kolejny z serii h..j się znam ale się wypowiem .
pochwal że się jakież to aj kiu nasz mistrzu posiadasz
ps to nie był amerykanin
ps2. 100 to nie jest jakiś wyje..any w kosmos wynik - taka średnia może na 3+
. Szczytem technologii jest osadzenie głowicy na posmarowanej silikonem starej uszczelce. Rozrząd oczywiście przestawiony, 12 zębów różnicy. Na tłoku odbite dwie pieczątki. Rozrusznik działa, tylko tłok zaparł się o zawór. No i ta instalacja elektryczna... Naprawa przerwana po wstępnej diagnostyce.

Tak powinno być
Pewnego pięknego dnia Klient przywiózł do mnie quada produkcji chińskiej, z silnikiem o pojemności skokowej 125 ccm. Z otrzymanych informacji dało się ustalić, że spod pokrywy sprzęgła wyciekał olej silnikowy. Klient zabrał się za samodzielne usunięcie usterek, włącznie z usunięciem jakichś niewielkich wycieków spod głowicy i cylindra.
Efekt? "Wie Pan co, trzeba by to poprawić, bo się dalej ten olej leje, a jeszcze chyba rozrusznik się zepsuł, bo nie kręci. A, i nie wiem czy rozrząd dobrze złożyłem, bo uszczelniałem też łączenie cylindra z karterami".
Finał? Wszędzie czerwony silikon - nawet przy gaźniku. Szczytem technologii jest osadzenie głowicy na posmarowanej silikonem starej uszczelce. Rozrząd oczywiście przestawiony, 12 zębów różnicy. Na tłoku odbite dwie pieczątki. Rozrusznik działa, tylko tłok zaparł się o zawór. No i ta instalacja elektryczna... Naprawa przerwana po wstępnej diagnostyce.
Ludzie uczą się na błędachJuż miałem pisać, już w głowie treść posta się budowała gdy dotarłem do smutnego zakończenia. "naprawa przerwana". Pytanie miało brzmieć ile razy przekroczy Twoja robocizna wartość quada no i co to za matoł to robił. No przecież ja kumam że można się we wsi miodem i silikonem płynącej wychować , mieć go pod dostatkiem, ale rozebrać byle jak bez pomyślunku i składać na ślepaka??
te dzbany przykleily zaslepke na sylikon !! Zamaziali na zewnatrz klejem do aluminium chyba, bo widac bylo przed montażem skrzyni , ze niby spawane bylo i tak jakby szlifowane ... a tutaj blaszka sie odczepila i mielila w srodku o sprzeglo 

Tylko rolka do wymiany?wczoraj padło auto obok warsztatu. a już na okazało się że rolka odmówiła posłuszeństwa. która przejechała 21 tys km. całe szczęście że przez 3 lata, bo tak to na gwarancji bym musiał robić
Wyświetl załącznik 37704
tak, z paskiem, zaworami, wałkiem i może tłokami. nie ma tragedii.Tylko rolka do wymiany?