• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
received_512057089790893.jpeg
Powiedzcie mi jak to się mogło wydarzyć na drodze osiedlowej gdzie jest ograniczenie prędkości do 40 kmh, na prawo jest przystanek autobusowy i przejście dla pieszych :bored: :joyful::D

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ponoć jeden wyjechał z mrówki a drugi nie wyhamował a dwaj pozostali uderzyli w efekcie domina ch... że to jest niewykonalne ze względu na ograniczenia i przepisy ale wygląda na to że BMW może wszystko :D Polak potrafi
Automatyczne połączenie postów:

Jeden gość ostatnio podjechał dokładnie taką samą beemką jak ta do mnie na przegląd i próbował mi wmówić że czerwona kontrolka od poduszki powietrznej wcale nie oznacza że poduchy nie działają tylko że jeszcze jedna musiała by się zaświecić żeby układ nie działał :D, nawet nie wjechał do mnie na kanał tylko mnie zawołał żebym zobaczył że to przejdzie, no i pojechał szukać szczęścia gdzie indziej, może to ten sam as...

Ostatnia edycja:

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
W kaszlach wentylacja szła przez szczeliny wkoło reflektorów

nie wszystkich. miałem kiedyś taką błękitną strzałę :D
centralny, audio, alarm, w planach było turbo (nawet miałem turbinę), hamulce tarczowe...

ale do wentylacji: zamontowałem dodatkową rurę na wentylator która schodziła do środkowego tunelu i zasysała ciepłe powietrze z silnika. w zimę można było jeździć w t-shirtecie

aż mnie wspomnienia wzięły :D zmodyfikowany gaźnik, splanowana głowica na tokarce :) tylko ukręcały się ciągle zabieraki na półosiach
sąsiad zamontował w swoim kaszlaku większy silnik, chyba 900, albo 1100. przy testach na trawniku ukręciła się tylna belka :D

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
nie wszystkich. miałem kiedyś taką błękitną strzałę :D
We wszystkich, dziura(dmuchawy nie było chyba że w limitowanych wersjach albo jak sam sobie dołożyłeś) była w bagażniku, do bagażnika powietrze było pompowane przez dziury w reflektorach.
sąsiad zamontował w swoim kaszlaku większy silnik, chyba 900, albo 1100. przy testach na trawniku ukręciła się tylna belka :D
Kaszel nie miał tylnej belki, z tyłu były dwa wahacze.
ale do wentylacji: zamontowałem dodatkową rurę na wentylator która schodziła do środkowego tunelu i zasysała ciepłe powietrze z silnika.
Fabrycznie tak było, gorące powietrze pompowane przez silnik z chłodzenia silnika przez tunel środkowy do przodu do nawiewów. Pamiętam że zawsze najpierw ta gumowa osłona drążka zmiany biegów robiła się taka gorąca i miękka

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
Kaszel nie miał tylnej belki, z tyłu były dwa wahacze.

a co to jest?

tylna belka, pas tylny. jak zwał, tak zwał

Fabrycznie tak było, gorące powietrze pompowane przez silnik z chłodzenia silnika przez tunel środkowy do przodu do nawiewów. Pamiętam że zawsze najpierw ta gumowa osłona drążka zmiany biegów robiła się taka gorąca i miękka

u mnie po przeróbkach wentylator zasysał ciepłe powietrze z silnika. śnieg się topił po chwili i nie trzeba było skrobać szyb :)

a dla rozluźnienia atmosfery:

pawcar

SuperMechanior
Punktów
949
Miasto
Manchester
Jeżeli jechała na jakiś parking żeby to wymienić to słaba akcja, że dostał mandat, natomiast jeżeli jechał tak, bo mu się nie chciało koła zmienić , to jest zwykłym idiotą, powinni mu dowalić maksymalny mandat.

Właściwie to więcej czasu mu pewnie zajęło żeby to podwiesić , niż normalna zmiana koła by zajęła.

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Trochę mu nie wyszło to podwieszanie...
Btw. Ta naczepa już powinna na złomie stać, a nie po drogach jeździć

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Czego się spodziewać po kimś kogo największym życiowym osiągnięciem jest zdanie prawa jazdy i kogoś kto do niczego innego się nie nadaje.

Do góry Bottom