• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Mi na komisji kazała się kobietka zgarniać przy miarce po powyżej 2m wzrostu nie dają kat "A"
A co dają? A++ ?
Automatyczne połączenie postów:

To ciekawe że dużym bykom nie dadzą kat. A, a otyłemu nerdowi z każdą możliwą wadą postawy, alergią na wszystko, kurzą klatką, płaskostopiem, -3 w obu oczach i milionem innych wad bez zastanowienia przybijają A :D
Mówisz o sobie? :)

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Co dają to nie wiem, może i mi ściemniała, w każdym bądź razie jajek macać nie macali :)

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ja mialem Kat D "autobus powrotny" za wadę wzroku i nie nie wzięli...a chcialem bardzo iść i odsłużyć bo chłop bez wojska to chłop bez jaj był ...z perspektywy czasu na jaja nie narzekam ;)

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ja też dostałem katD że względu na wzrok i klatkę piersiową szewską, w późniejszym czasie zresztą operowaną i mającą wpływ na kształt i umieszczenie serca ale za to pan lekarz na wstawce powiedział do pań pielęgniarek "ale za to ma jaja jak kasztany" po czym panie spaliły buraka :)

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Mi tam zależało na kat "A" bo swojego czasu chciałem iść do WAT-u.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Ja już z tych co niestety nie byli brani w mundur czego po części żałuję

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
A tamtych okolic nie sprawdzała cycata pielęgniarka w szpilkach i pończochach? Mówiąc coś w stylu "z taką armatą to tylko do artylerii, sprawdzimy jeszcze czy dobrze strzela"? Widziałem na jednym filmie i zastanawiałem się czemu u mnie tego badania zabrakło :D
Ja już z tych co niestety nie byli brani w mundur czego po części żałuję
Byłem chyba pierwszym albo drugim rocznikiem, którego już nie brali do odsiadki i nie żałuję. Z tego co słyszałem z opowieści starych trepów jedyne czego mógłbyś się nauczyć, to bezmyślne posłuszeństwo, poniżanie lub bycie poniżanym. Większość "atrakcji" to debilne wygłupy na poziomie patologicznej klasy gimnazjum.

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Nam w poczekalni puszczali najpierw materiały promujące wojsko a potem Rambo albo Helikopter w ogniu ( już nie pamiętam dokładnie)
@nanab jesteś rocznik 92?

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
364
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
Kiedy mogłem już iść w kamasze to już mnie nie chcieli, w WKU powiedzieli cytując "Pan już jest za mądry", raptem tylko licencjat zrobiony :D

synek03

Początkujący
Punktów
4
@rajson, jak jesteś rocznik 90 to kończyłeś technikum w czerwcu 2010, chyba że gdzieś przeskoczyłeś klasę do przodu... albo taki z Ciebie matematyk :D

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
385
Ford mondeo 1.8 TDCi na mokrym pasku ,taki ładny kwiatek wyszedł , nie mam zdjęcia paska olejowego ale zjadło wszystkie zęby i zdarzył się tłokowo -zaworowy pocałunek ;) IMG_20220610_131142231.jpg IMG_20220610_131122566.jpg

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
Kiedy mogłem już iść w kamasze to już mnie nie chcieli, w WKU powiedzieli cytując "Pan już jest za mądry", raptem tylko licencjat zrobiony :D

a mnie co chwilę wołali. był czas, że kilka razy w roku dostawałem list z wku. nieważne, że licencjat, że kolejne studia w trakcie, że coś tam. raz się nawet zdarzyło, że pan pułkownik miał gotowe bilety na biurku do jakiejś tam jednostki z polsce... i był bardzo zawiedziony, jak dostał zaświadczenie z dziekanatu.

w pewnym momencie pracowałem, robiłem studia wieczorowe i jeszcze jedne zaocznie. znowu przyszedł list z wku, żeby się stawić. dla świętego spokoju przyniosłem zaświadczenia z obu uczelni. to się qrwa zaczęło dosłownie zhakowałem system bo nie przewidywał, że tak można. kolejny pan mundurowy inny zaczął latać i coś zmieniać w komputerze (który na oko wyglądał jak jakieś 386)
1655632194595.png

wychodząc kiedyś z budynku wku pogadałem z panią w "recepcji" i ta mi wytłumaczyła, czemu wojsko mnie tak lubi: zawodówka jako elektromechanik, technikum samochodowe i pracuje w zawodzie przy dużym transporcie. do tego skończone studia. okazało się, żem zajebisty fachowiec :D

później przy kolejnej wizycie panie stwierdziły, że to chyba będą móje ostatnie wizyty, bo za stary się robię. w przyszłym roku mój rocznik będzie przenoszony do rezerwy. chociaż pani patrząc w moje papiery mówi: a wie pan co, bo jest pan urodzony na początku roku to moglibyśmy pana przepchnąć teraz, tylko potrzeba jakiegoś tam zaświadczenia, jakiegoś dokumentu i możemy spróbować. to ja zaraz, dzisiaj dostarczę powiedziałem. jak zrobiłem rundę samochodem po mieście: dziekanat, dom, wku to pamiętam, że ciężarówka urwała mi lusterko przy wymijaniu autobusu. tak się śpieszyłem, żeby panie nie zmieniły zdania :D
Automatyczne połączenie postów:

Ford mondeo 1.8 TDCi na mokrym pasku ,taki ładny kwiatek wyszedł , nie mam zdjęcia paska olejowego ale zjadło wszystkie zęby i zdarzył się tłokowo -zaworowy pocałunek ;)

taaa, a pamiętam jakie to miało być dobre i długowieczne rozwiązanie. mokre paski miały być zmieniane co 240 tysięcy :D

że tańsze niż łańcuch, że cichsze, lżejsze. jak pamiętam czytałem o czymś, dayco chyba miał w planach stowerznie paska co 400 czy 500 tysięcy kilometrów wytrzyma. aaa, i się łuszczy i magistralę olejową zatyka :)

Ostatnia edycja:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
A ja tam odwaliłem swoje... bo mi się nudziło...:D choć z perspektywy czasu stwierdzam, że to był zmarnowany rok z życia...:D
A w razie wybuchu wojny jak by mi dali kałacha to pierwsze co to bym odwalił tych trepów z mojej jednostki...:D

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
A ja tam odwaliłem swoje... bo mi się nudziło...:D choć z perspektywy czasu stwierdzam, że to był zmarnowany rok z życia...:D
A w razie wybuchu wojny jak by mi dali kałacha to pierwsze co to bym odwalił tych trepów z mojej jednostki...:D

woodo przy popołudniowej rozkmince w okopach:

Do góry Bottom