• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
W ogóle nie wiem o co chodzi z tym cukrem, kupuję 1kg raz na pół roku albo rzadziej, ale w sobotę jak byłem na zakupach to z ciekawości spojrzałem do tej alejki i w dwóch marketach był normalnie od ręki, tylko w jednym kartka że limit 10kg na osobę.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ludzie są samolubni, w TV powiedzieli że podrożeje to kupują na zapas żeby mieć tanio a najlepsi są spekulanci kupują tanio a potem handlują drożej

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
364
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
Dobry hidepark z ananasów na cukier przeszedł :D
Weźcie pod uwagę że ta pożywka dla nowotworów nie służy tylko do osłodzenia herbatki ale znajduje się w niemal wszystkich produktach dziennego spożycia.
Pozdrawiam, fan miodu od pszczółek ;D

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ja z cukrzyca muszę mieć cukier. Brzmi dziwnie ale jak se parę razy przez.pomykle dupnolem insulinę X2 to mało nie zdechlem. Cukier zapijalem colą

rajson

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Łódzkie
www.siepomaga.pl
A z czego to ci się Wzięło? Zastanawiam się czy to samo się zaczyna w organizmie czy trzeba się postarać żeby zachorować?
Ja zachorowałem w wieku 13 lat i teoretycznie mam cukrzycę typu 1. Jest jeszcze typu 2 na którą choruje się już w starszym wieku. I są różne jej rodzaje. W moim przypadku lekarze nie potrafili powiedzieć od czego to się wzięło. Na typu 2 ludzie chorują i nawet nie wiedzą. Jeśli ktoś jest otyły ma nadciśnienie to ma większe ryzyko zachorowania. Typu 1 jest insulinozależna to znaczy że leczy się ją podawaniem insuliny podskórnie. Typu drugiego można leczyć tabletkami i dietą jeśli trzustka wytwarza insulinę ale słabej jakości, jeżeli organizm jednak wytwarza za mało insuliny trzeba podawać ja podobnie jak w typu pierwszego w zastrzykach podskórnych. Jest to więc już choroba cywilizacyjna. Podejrzewam że przez ten syf co mamy w jedzeniu, więcej ludzi choruje.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ja zachorowałem w wieku 13 lat i teoretycznie mam cukrzycę typu 1. Jest jeszcze typu 2 na którą choruje się już w starszym wieku. I są różne jej rodzaje. W moim przypadku lekarze nie potrafili powiedzieć od czego to się wzięło. Na typu 2 ludzie chorują i nawet nie wiedzą. Jeśli ktoś jest otyły ma nadciśnienie to ma większe ryzyko zachorowania. Typu 1 jest insulinozależna to znaczy że leczy się ją podawaniem insuliny podskórnie. Typu drugiego można leczyć tabletkami i dietą jeśli trzustka wytwarza insulinę ale słabej jakości, jeżeli organizm jednak wytwarza za mało insuliny trzeba podawać ja podobnie jak w typu pierwszego w zastrzykach podskórnych. Jest to więc już choroba cywilizacyjna. Podejrzewam że przez ten syf co mamy w jedzeniu, więcej ludzi choruje.
To tak jak nie wiadomo skąd wzięła się u mnie choroba reumatyczna

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Podejrzewam że przez ten syf co mamy w jedzeniu, więcej ludzi choruje.
Po prostu zbyt duży dobrobyt, ludzie mogą obżerać się do oporu jedzeniem o mega dobrych wartościach odżywczych i stąd otyłość i cukrzyca. Parę tys lat temu to musiałeś pół dnia harować żeby sobie kawałek chleba, kawałek mięsa albo jakiś owoc zjeść, więc zalewanie organizmu tłuszczem albo cukrem praktycznie się nie zdarzało.

rajson

SuperMechanior
Punktów
48
Miasto
Łódzkie
www.siepomaga.pl
Po prostu zbyt duży dobrobyt, ludzie mogą obżerać się do oporu jedzeniem o mega dobrych wartościach odżywczych i stąd otyłość i cukrzyca. Parę tys lat temu to musiałeś pół dnia harować żeby sobie kawałek chleba, kawałek mięsa albo jakiś owoc zjeść, więc zalewanie organizmu tłuszczem albo cukrem praktycznie się nie zdarzało.
Jest dużo racji w tym co mówisz. Tylko ja gdy zachorowałem nie byłem otyły ( w sumie teraz też nie) i nie chorowałem wcześniej na nic.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
U mnie sygnałem było pogorszenie wzroku. Rok czasu i już. Poczytać gazete to se mogłem.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
A teraz z innej beczki. Przyjeżdża pug z cieknącym simerem na sprzęgle. Zrobione auto odpalone wsio ok. Przez noc stało pod dachem pilnowane przez psa. Rano nie odpala. Odpowiedz na filmie. Sprawdzałem.iskre ino akurat trafiłem na sprawną cewkę. Ps skończyło się to wizyta u psychiatry i szprycą w dupsko. Godzinę temu się obudziłem i mysle se idę spalić tego H.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Akurat ta losowa sprawną wpinałem pokolei. I na 4 garach iskra jest paliwo jest kompresja jest a nie odpala. Dopiero.pozniej się okazało, że 3 pozostałe zjebane i 6 godzin w D.
A tu macie cukrzyki rekordzik z tego roku. Były większe wyniki ale to ma innym glukometrze

Załączniki

• IMG_20220726_233105.jpg
    IMG_20220726_233105.jpg
    2 MB · Wyświetleń: 6

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
No niestety samochody potrafią człowieka zniszczyć:) i nic nie daje przeklinanie, rzucanie młotkami, kopanie auta, dlatego już nie naprawiam samochodów klientów bo takich usług nie da się przeliczyć na pieniądze szczególnie napraw elektrycznych a właściciele aut nawet nie zdają sobie sprawy z tego jak parszywe dla mechaników potrafią być ich pojazdy i jeszcze na koniec się licytują że za drogo

Do góry Bottom