• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

Radmor

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
433
Arni bo ktoś rura odkręcał i se w łeb przywalił. Widziałem na żywo ostatnio taki przypadek
Prawdopodobnie nie pierwszy i nie ostatni . Dawno temu widziałem na żywo jak młody chłopak podszedł do autobusu (SAN !) i zaczął odkręcać korek w chłodnicy . Tam się gotowało ...strumień wrzątku uderzył go prosto w twarz .... było takie ciśnienie w układzie chłodzenia że ów wrzątek trysnął na długość ok 5-7 metrów !!!:(

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
To pewnie czerwony silikon. Celnicy od razu Polaka wypatrzyli

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Panowie taki off-top, próbował ktoś ręcznymi frezami odświeżyć gniazda wtryskiwaczy w żeliwnej głowicy? Bo takim "nisko półkowymi" to mogę się bawić do wieczora, i zastanawiam się czy to kwestia geometrii ostrza czy po prostu żeliwo jest za twarde na skrawanie ręczne.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
A próbowałeś wkrętarka lub pneumatem.
W jakimś silniku z jakiejś maszyny tak zrobilem

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Zapinasz wiertarke albo cos w tym stylu i idzie.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Rozkrec jakaś maszynka frez i delikatnie dotykaj. Wiadomo.lepiej nie cisnąć od razu na starcie

Tomasz900

Bywalec
Punktów
11
Miasto
Kielce
Insignia B20DTH przebieg 130 tyś.

Załączniki

• 16732584204155298934162748372949.jpg
    16732584204155298934162748372949.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 84

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Przeciez to rolka z owalizacja dla kompensacji napiecia paska i dodatkowym chłodzeniem zeby dluzej wytrzymała.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
377
Ale jeszcze trochę zostało, kontrola przy kolejnej wymianie oleju, przecież nie będziesz klienta na koszta naciągał jak jeszcze działa

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
618
Miasto
Okolice Krakowa
Tylko dla bezpieczeństwa trzeba odciąć zewnętrzną krawędź, bo zaraz odpadnie i narobi bigosu.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1547
z piekielnych

najważniejszy akapit:

Jakiś miesiąc temu odkryłem przy serwisie Panamery mały dynks... bo inaczej nie umiałem tego wtedy nazwać. Jego nie powinno tam być, przejrzałem schematy elektryczne itp. Panamera przyjechała z choinką na desce, czujniki jakby były niesprawne co dziwne w ilości hurtowej, to się nie zdarza. Wylutowałem tego dynksa i jak ręką odjął wszystkie błędy zniknęły

To mikroukład używany do symulowania błędów fantomowych i takich używa się, ale na etapie projektowania samochodu i jego testowania i lub sporządzania know how dla przyszłych diagnostów. Idę z tym do szefa i mówię, że jest lipa, w międzyczasie przyjechał inny samochód - citroen naszpikowany elektroniką i ten sam dynks, więc miałem dwa dynksy. Dopiero wtedy wyszło, że te młotki mają tego całe pudła i montują w samochodach aby potem właśnie kosić bułę. Za to naprawę mogli krzyczeć ile chcieli, czujniki to droga sprawa i wymieniałem na to wygląda sprawne, na sprawne.

poważnie jest coś takiego możliwe?

Brzostowski

SuperMechanior
Punktów
22
z piekielnych

najważniejszy akapit:

Jakiś miesiąc temu odkryłem przy serwisie Panamery mały dynks... bo inaczej nie umiałem tego wtedy nazwać. Jego nie powinno tam być, przejrzałem schematy elektryczne itp. Panamera przyjechała z choinką na desce, czujniki jakby były niesprawne co dziwne w ilości hurtowej, to się nie zdarza. Wylutowałem tego dynksa i jak ręką odjął wszystkie błędy zniknęły

To mikroukład używany do symulowania błędów fantomowych i takich używa się, ale na etapie projektowania samochodu i jego testowania i lub sporządzania know how dla przyszłych diagnostów. Idę z tym do szefa i mówię, że jest lipa, w międzyczasie przyjechał inny samochód - citroen naszpikowany elektroniką i ten sam dynks, więc miałem dwa dynksy. Dopiero wtedy wyszło, że te młotki mają tego całe pudła i montują w samochodach aby potem właśnie kosić bułę. Za to naprawę mogli krzyczeć ile chcieli, czujniki to droga sprawa i wymieniałem na to wygląda sprawne, na sprawne.

poważnie jest coś takiego możliwe?
Niedługo wymyśla mini głośniki symulujące stukajacą panewkę

Do góry Bottom