• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

jowtek

SuperMechanior
Punktów
14
taka skorupę mielismy w sprinterze a zrobiło się to ze spalin i z gąbki która była na osłonie wtryskiwaczy.
Najlepiej bierze to środek do czyszczenia przepustnic :D

P

PogotowieSamochodoweUK

Marcin, miales tego vito przede mna heheheh?
Widze ze to standard w nich. U mnie bylo 2 x tyle na rowno z kkorkiem odmy. Wtryskow juz sie nie wyjmie z tego :(

Marcin Glasgow

SuperMechanior
Punktów
16
Wyjmie wyjmie nie wiem czy ostatnio widziales dosc sprytna prase do wyciagania wtryskiwaczy

A zdjecie jeszcze ze starej pracy ze szkockiego garazu jakies 4/5 lat temu

Zreszta nie tylko Vito przerabialem pare takich sprinterow

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kleszczu

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
27
Miasto
Szczecin/Bergen
taka prase sam zrobilem sobie i jestem zadowolony fakt faktem ze strach przy vito (pokrywa zaworowa) ale sam daje rade tak samo jak zrobilem sobie sciagacz do mercedesa sprezyn zawieszenia...chodzi mi tu o W123, W124, W140 itd itd itd

P

PogotowieSamochodoweUK

Marcinie, a czy mogl bys zapodac na PW jakiegos linka do takiej praski?

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Są firmy które się specjalizują w wyciąganiu wtryskiwaczy i one posiadają właśnie taki sprzęt i dojeżdzają nawet kilkaset kilometrów do klienta oczywiście pobierając za to odpowiednią opłatę.

Misiek

Administrator
Porady
6
Punktów
2811
Miasto
Szczecin
auto-mis.szczecin.pl
Nie wiem czy piszę w dobrym temacie, w razie czego moderator może przenieść ale mam sytuacje sprzed chwili:

Przyjeżdża klient VW Passat B5FL 2003r. 1.9 TDI 130KM w automacie i chce wymienić koło dwumasowe, ja mówię, że w tym egzemplarzu koła dwumasowego w automacie jeszcze nie ma, dopiero od 2006 roku występuje ale klient, twierdzi, że w serwisie chceili mu to koło wymienić bo był u nich z problemem metalicznego dźwięku podczas zapalenia i gaszenia auta no i oni stwierdzili, że do wymiany koło dwumasowe co również napisali na notce jak oddali auto z serwisu.
Klienta poinformowałem, że koła na pewno nie ma - on pojechał do serwisu celem wymianu, mówi, że zobaczy co mu powiedzą i czy będą go próbowali naciągnąć na coś czego nie ma, no i przede wszystkim czy objawy ustaną, sytuacja rozwojowa :)

Marcin Glasgow

SuperMechanior
Punktów
16
Przyjechal dzisiaj klijent na odkrecenie srub zabezpieczajacych typu gwiazdka . Cena podana mowie zeby wrocil za 2 godziny. Zjawia sie po 45 minutach , a auto gotowe z tekstem " o juz skonczone to place mniej tak" $(KGrHqV,!lcFGZicHi9yBRmy9w5)0!~~48_80.JPG

DyziekVW

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
Prudnik Opolskie
A to trzymane w rece to w ogole jest sruba czy klucz do jej odkrecania? ;D wiem...głupie pytanie,aczkolwiek nie spotkałem sie z czyms takim :)

nusbaun

Gaduła
Punktów
4
Są firmy które się specjalizują w wyciąganiu wtryskiwaczy i one posiadają właśnie taki sprzęt i dojeżdzają nawet kilkaset kilometrów do klienta oczywiście pobierając za to odpowiednią opłatę.
Mam taką prasę niema co się łudzić wszystkie wtryski nie idą,naprzykład suzuki grand vitara 20 .

Do góry Bottom