• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Apel do mechaników - nie pracujcie na częściach dostarczonych przez klienta

Status
Zamknięty.

Jebaniutki

Uczestnik
Punktów
1
Tylko że jak nie chcesz tego hotdoga to płacisz za paliwo i wychodzisz. A wy jak świnie żeście się zmówili że jak nie zarobię dodatkowo kasy na marży to u mnie samego montażu miał nie będzie. A jak mu zamontuję jego część to i tak to za karę naliczę dodatkowo za to że nie robi po mojemu.

Mi to nie przeszkadza, stosuję trzy zasady, niektóre wspomniane już wcześniej (tylko trzeba informować klienta wcześniej):
- brak gwarancji na usługę
- jesli części nie pasują i czekam na części liczę tzw. stanowiskowe : Każda rozpoczęta godzina zajętego stanowiska 70,- pln
- wysoko cenię swoją usługę- nawet bez części opłaca mi się robić.

A i jescze jedno jak części klienta i mam coś domawiać albo cos nie pasuje i mam po to jechać to kasuję za to bez litości i jeszcze x2

Z pierwszej strony wpis. jak się PEPER nie nachapie na marży to klienta orżnie wyższą ceną. Jakoś stacja paliw Ci nie dolicza 10% do ceny paliwa jak nie weźmiesz hotdoga tylko normalną cenę płacisz.
I co?

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
odpad rynku mechaników zajmuje się odpadami rynku motoryzacji.
dla mnie te statcje demontażu powinny zniknąć, od złomu są huty.
ciekawe jak tam nr. bdo szrociarzy. co się dzieje z plastkiem i resztą goowna przytarganego z zagramanicznych śmietników.

szczeka dekiel jak by mu miske pstawili dalej niz łańcuch sięga.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom