• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Astra 1.4 8 v iskra jest a nie odpala... ?

ZoZo

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Gliwice
no kolego temat ogarnięty.. wczoraj wujek Google trochę pomógł sprawdzić czujnik halla... wymieniłem czujnik i autko pracuje jak trzeba. podawałem masę na środkowy pin w czujniku halla, no i podczas próby odpalenia podawałem w ten sposób ręcznie iskrę i autko chciało odpalić. no ale sam z siebie czujnik nie wysyłał impulsu, wiec zadecydowałem ze go wy... wymienię ;) no i obecnie jest okej. :D

ZoZo

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Gliwice
Rash'u ale na moduł to już mnie naciagles ... heheh :p

ZoZo

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Gliwice
no to na pewno hehe, za niedługo kobita będzie wozić w bagażniku zapasowe nie tylko kolo.. ale tez altek rozrusznik paski cewki hehehe ale cóż :p

mundek

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
Kobyłka
To będzie apteczka techniczna jak dawniej do kaszlaka lub kredensa he he:D. Skrzynkę po chlebie tego miałem w kredensie.:D

Fuessen

Początkujący
Punktów
0
Witam koledzy. mam mały ale bardzo zagadkowy ( jak dla mnie ) problem. mianowicie chodzi o to ze... jadę jadę aż nagle szarpnęło parę razy jakby na 2 gary i auto zgasło. po tym auto nie chce odpalać. paliwo jest. iskra z cewki na k0pulke tez jest ALE traci się gdzieś na etapie podania iskry na kabel który idzie na świece. jak ściągnę kopułkę i palec i nakieruje palec w kopułce na któryś z 4 kabli auto odpali ale tylko an 1 gar ( oczywiste bo palec sie nie kreci i przewodzi napiecie tylko an jedna świece ) ale jak złożę kopułkę z palcem na miejsce to iskra do kopułki jest ale nie przechodzi na kable które idą na świece.... chyba zakręciłem troszq ale mam nadzieje ze ktoś to zrozumie ;) POMOCY :p

czekam na wasze pomysły
Kup se nowy palec i kopułkę i wymień, i tyle albo stary dobrze wymyć w benzynie i pooglądać przez lupę, bo nawet mikropęknięcia powodują te objawy - miewałem to w FSO 1500 przed laty

ZoZo

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Gliwice
kolego tak jak napisałem w odp nr 21 temat ogarnięty, walnięty byl czujnik halla ;) pozdroo

Do góry Bottom