• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

astra f 1.4 8 v czasami przerywa

ZoZo

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Gliwice
Witam,

Jak w temacie mam problem z astra f 1.4 8 v. otóż autko czasami przerywa na pb jest mniej wyczuwalne na lpg bardziej, jest czas ze auto jeździ ok a czasami przerywa przy dodawaniu gazu. z początku myślałem ze jest to zależne od wilgoci ,jak popada i ze kable maja przebicie czy coś, wiec kable i świece wymieniłem, jak dodaje gazu na postoju to na pb zaraz na początku jest delikatne chwilowe zadławienie ? ale jak wkręcę wolniej to jest ok, generalnie wydaje mi sie ze może to być kończąca cewka zapłonowa tylko nie wiem czy jakoś można ja sprawdzić ? ( czy tylko podmienić? ) autko na postoju pracuje równo na pb i lpg

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
364
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
Na gazie zazwyczaj auto bardziej odczuwa zakłócenia pracy układu zapłonowego więc poszedł bym w tym kierunku, cewkę oczywiście najlepiej podmienić do celów testowych jak jest taka możliwość.

ZoZo

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Gliwice
przed zima wymieniony byl tez palec i kopulka. jedyny szkopul to taki ze czasami jezdzi caly dzien i jest ok a czasami w ciagu godz przewie z 4 razy ... niezaleznie od temp silnika

Do góry Bottom