• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi 1.6 mpi ciężko pali zimna

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
175
Miasto
Warminsko maz.
Skończyły mi się już pomysły więc może ktoś coś pomoże... Pacjent to a4 b7 1.6 mpi ALZ na gazie ( jest odłączony).
Silnik ma zrobiona kompleksowo głowice pierścienie itd. problemem jest to że strasznie ciężko mu zapalić na zimno kręci coś zaskakuje w końcu odpali chwilę go potelepie wychodzi na 1200 i wszystko jest idealnie, pracuje równo jeździ dobrze, dopóki nie wystygnie odpala bez problemu. Wymieniona pompa paliwa, przewody zapłonowe, podmieniona listwa wtryskowa, cewka zapłonowa,czujnik wałka, wału sprawdzony miernikiem, na kompie zero błędu wszystkie temperatury pokazuje dobrze,obroty czyta no ogólnie nic nie widać ,czego się jeszcze można czepić? Silnik prosty a nie mogę go uzdrowić do końca

wojtis94

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
175
Miasto
Warminsko maz.
Bezpiecznik wyjąłem, w dolot też na pewno nie idzie bo problem był już od pierwszego odpału gdzie wężyki od wtrysków były zaslepione nawet. Kompresja bankowo jest auto za dobrze chodzi i jeździ. Świece wykrece to widać że cylinder mokry jakby za dużo tego paliwa iskra za slaba?

Sprawa była prozaiczna o , której człowiek nawet nie pomyślał a było to? Stare zwietrzałe paliwo, zatankowałem go świeżym paliwem plus do tego trasa i dziś odpalił idealnie

Do góry Bottom