WOODOO
SuperMechanior
- Porady
- 2
- Punktów
- 3075
Konkretnie to ci już pomogłem wklejając 2 filmikiChcesz pomóc to napisz konkretnie a nie pierdoly
Konkretnie to ci już pomogłem wklejając 2 filmikiChcesz pomóc to napisz konkretnie a nie pierdoly
... a najlepiej to wymień wszystkie bo pewnie od nowości nie ruszane i sytuacja może się powtórzyć w innym kole... Powodzenia.
Ja pierdziu, normalnie książka wyjdzie z tych postów...Rzeczywiście poziom odpowiedzi niektórych jest bardzo wysoki jak wy naprawiacie ludziom auta. Strach wam dać samochód do naprawy jeszcze hamulce. Jak gościu zrobił to co napisał to przewód. elastyczny do wym. Nie czytałem dokładzie czy blokuje dwa czy jedno koło, bo jak dwa to dziwne aby oba przewody naraz spuchy.
Jak mam już uczyć mechaników to pompa ma dwie sekcje działają one na skos np. prawy tył lewy przód, czy się mylę panowie. Czyli jakie koła uszkodzona gumka lub spuchnięta na sekcji powinna blokować? Nauczcie się porządnie naprawiać auta bo później leci fama że mechanik to złodziej i oszust wziął kasę i nadal tak samo. Jakieś rysunki małego Kazia poprostu rzenada. Prowadzę warsztat już 20 lat i miałem chyba z 10-ęć skuch z mojej winy i żadnej aby uszkodzić silnik albo zdrowie klienta. Trafiają się mendy ale takich się gna pozdr.
Jeszcze wyczytałem serwo ku......wa ja pier. ręce opadają.
Wydaje mi się że powodem jest za małe ciśnienie w prawym tylnym kole i żarówka stopu ona jest głównym powodem blokowania ham.

Masz rację. Zgadzam się z tobą w niemal 100%. Jednak jedno mnie nurtuje. Czy poważny mechanik przypadkiem nie pracuje na legalnym autocomie i ma pomoc od legalnego dystrybutora a nie od Chińczyka lub forumowicza z działu "zrób to sam czyli podstawy diagnostyki elektroniki dla każdego"Do h.........ja podobno to forum mechaników widzę że jak człowiek ma naprawdę problem to tu nie ma na co liczyć. Zresztą poważny mechanik nie szuka pomocy w takim śmietniku. Wlazłem tu przez przypadek szukająć pomocy do cda+ autocom

to ty jesteś poważny mechanik i robisz na chińskim klonie? nie no, weź żartujesz?Do h.........ja podobno to forum mechaników widzę że jak człowiek ma naprawdę problem to tu nie ma na co liczyć. Zresztą poważny mechanik nie szuka pomocy w takim śmietniku. Wlazłem tu przez przypadek szukająć pomocy do cda+ autocom
to ty może udaj się na Nowogrodzką i tam ci doradzą jaki wybrać? Tobie widać pasował poprzedni ustrój i głęboka komuna z mentorem Mazgułą na czele....schit...Kupna matoły kupna. Bo jak mam wydać 12 klocków na tester diag. to chcę wybadać rynek jaki to ma być, aby nie kupić gówna, wlazłem tu przypadkowo i zainteresowały mnie ''fachowe'' podpowiedzi różnych ludzi. Zaraz ktoś napiszę jak taki fachura nie dochrapał się jeszcze porządnego sprzętu, nie mam zamiaru się wam tłumaczyć. Wyczuwalna jest tu intensywna woń ściętą brzozą i nowogrodzką, tak tak panowie mamy już sprawcę już blisko, zaraz się dowiemy. KOŃCZĘ TEN TEMAT.
a ja myślałem że po orzeszku z galaretą![]()
Sprawa wygląda na tę chwilę tak. Juz mi ktoś doradzał aby kupić zestaw naprawczy do zaciskow, zmienić na nowe gumki i porządnie wyczyścić. Zrobiłem tak jak mi radzono nic nie pomogło. A co do przewodów to faktycznie coś w tym może być. Jeśli wezmę i odpowietrze to stary płyn zejdzie i tloczek się cofa. Mam tak w 3 kołach. Prawe tylnie jest w porządku.
I co znalazłeś ją. Uczyć to powinieneś się w szkole nie na forum.Do h.........ja podobno to forum mechaników widzę że jak człowiek ma naprawdę problem to tu nie ma na co liczyć. Zresztą poważny mechanik nie szuka pomocy w takim śmietniku. Wlazłem tu przez przypadek szukająć pomocy do cda+ autocom