• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi 100 c4 1994 hamulce trzymają.

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Popsuć odpowietrzniki jak płyn będzie leciał szybko po obu stronach, to trzeba dobrze odpowietrzyć!!!! A nie wymieniać co się da, spróbuj nie dobijać pedału do podłogi.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Jak już zużyjesz płynu za 50zł ciągle odpowietrzając bez skutku to kup ten przewód elastyczny za 20zł i go w końcu wymień... :D ... a najlepiej to wymień wszystkie bo pewnie od nowości nie ruszane i sytuacja może się powtórzyć w innym kole... Powodzenia.

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Rzeczywiście poziom odpowiedzi niektórych jest bardzo wysoki jak wy naprawiacie ludziom auta. Strach wam dać samochód do naprawy jeszcze hamulce. Jak gościu zrobił to co napisał to przewód. elastyczny do wym. Nie czytałem dokładzie czy blokuje dwa czy jedno koło, bo jak dwa to dziwne aby oba przewody naraz spuchy.
Jak mam już uczyć mechaników to pompa ma dwie sekcje działają one na skos np. prawy tył lewy przód, czy się mylę panowie. Czyli jakie koła uszkodzona gumka lub spuchnięta na sekcji powinna blokować? Nauczcie się porządnie naprawiać auta bo później leci fama że mechanik to złodziej i oszust wziął kasę i nadal tak samo. Jakieś rysunki małego Kazia poprostu rzenada. Prowadzę warsztat już 20 lat i miałem chyba z 10-ęć skuch z mojej winy i żadnej aby uszkodzić silnik albo zdrowie klienta. Trafiają się mendy ale takich się gna pozdr.

Jeszcze wyczytałem serwo ku......wa ja pier. ręce opadają.
Wydaje mi się że powodem jest za małe ciśnienie w prawym tylnym kole i żarówka stopu ona jest głównym powodem blokowania ham.

Ostatnia edycja:

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
no przecież napisałem co, jeszcze debata?:D Ja pierdziu, normalnie książka wyjdzie z tych postów...

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Rzeczywiście poziom odpowiedzi niektórych jest bardzo wysoki jak wy naprawiacie ludziom auta. Strach wam dać samochód do naprawy jeszcze hamulce. Jak gościu zrobił to co napisał to przewód. elastyczny do wym. Nie czytałem dokładzie czy blokuje dwa czy jedno koło, bo jak dwa to dziwne aby oba przewody naraz spuchy.
Jak mam już uczyć mechaników to pompa ma dwie sekcje działają one na skos np. prawy tył lewy przód, czy się mylę panowie. Czyli jakie koła uszkodzona gumka lub spuchnięta na sekcji powinna blokować? Nauczcie się porządnie naprawiać auta bo później leci fama że mechanik to złodziej i oszust wziął kasę i nadal tak samo. Jakieś rysunki małego Kazia poprostu rzenada. Prowadzę warsztat już 20 lat i miałem chyba z 10-ęć skuch z mojej winy i żadnej aby uszkodzić silnik albo zdrowie klienta. Trafiają się mendy ale takich się gna pozdr.

Jeszcze wyczytałem serwo ku......wa ja pier. ręce opadają.
Wydaje mi się że powodem jest za małe ciśnienie w prawym tylnym kole i żarówka stopu ona jest głównym powodem blokowania ham.

Kolego poczytasz forum to zrozumiesz, że tu w większości to piszą tematy amatorzy, bez podstawowej wiedzy:meh:, którzy biorą się za coś i później usilnie starają się nie popsuć więcej jak jest zepsute:D

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Do h.........ja podobno to forum mechaników widzę że jak człowiek ma naprawdę problem to tu nie ma na co liczyć. Zresztą poważny mechanik nie szuka pomocy w takim śmietniku. Wlazłem tu przez przypadek szukająć pomocy do cda+ autocom

Zimoon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
825
Miasto
Gdańsk
Prawdziwy mechanik potrafi rozróżnić "ziarna od plew". Jeśli nie potrafisz to się obraź. Jeśli nie odpowiada poziom i forum to zarejestruj się na forum cda+autocom jak znajdziesz to może fachowiec ci pomoże który czeka jak wierny pies na Twoje pytanie. Ogarnij się. Ja tu "przychodzę" bo lubię poczytać z czym ludzie walczą i jak to robią. Jeśli szukasz podanego na tacy to do drogiej "restauracji" zapraszam a nie na forum.

Cze.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Do h.........ja podobno to forum mechaników widzę że jak człowiek ma naprawdę problem to tu nie ma na co liczyć. Zresztą poważny mechanik nie szuka pomocy w takim śmietniku. Wlazłem tu przez przypadek szukająć pomocy do cda+ autocom
Masz rację. Zgadzam się z tobą w niemal 100%. Jednak jedno mnie nurtuje. Czy poważny mechanik przypadkiem nie pracuje na legalnym autocomie i ma pomoc od legalnego dystrybutora a nie od Chińczyka lub forumowicza z działu "zrób to sam czyli podstawy diagnostyki elektroniki dla każdego" :D

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
to ty jesteś poważny mechanik i robisz na chińskim klonie? nie no, weź żartujesz?
https://autocom.se/en/contact
Pod tym linkiem znajdziesz pomoc, tutaj o piratach nie rozmawiamy.:stop::stop::cigar:

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Kto nigdy nie pracował na jakimś piracie niech rzuci kamień:p:D

kryszt

SuperMechanior
Punktów
20
Gdzie lub w kogo ten kamień , a może być kamior . Powtarzam zawsze za jednym z mędrców ,,wiedza kosztuje niewiedza jest dwa razy droższa'' .

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Kupna matoły kupna. Bo jak mam wydać 12 klocków na tester diag. to chcę wybadać rynek jaki to ma być, aby nie kupić gówna, wlazłem tu przypadkowo i zainteresowały mnie ''fachowe'' podpowiedzi różnych ludzi. Zaraz ktoś napiszę jak taki fachura nie dochrapał się jeszcze porządnego sprzętu, nie mam zamiaru się wam tłumaczyć. Wyczuwalna jest tu intensywna woń ściętą brzozą i nowogrodzką, tak tak panowie mamy już sprawcę już blisko, zaraz się dowiemy. KOŃCZĘ TEN TEMAT.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Kupna matoły kupna. Bo jak mam wydać 12 klocków na tester diag. to chcę wybadać rynek jaki to ma być, aby nie kupić gówna, wlazłem tu przypadkowo i zainteresowały mnie ''fachowe'' podpowiedzi różnych ludzi. Zaraz ktoś napiszę jak taki fachura nie dochrapał się jeszcze porządnego sprzętu, nie mam zamiaru się wam tłumaczyć. Wyczuwalna jest tu intensywna woń ściętą brzozą i nowogrodzką, tak tak panowie mamy już sprawcę już blisko, zaraz się dowiemy. KOŃCZĘ TEN TEMAT.
to ty może udaj się na Nowogrodzką i tam ci doradzą jaki wybrać? Tobie widać pasował poprzedni ustrój i głęboka komuna z mentorem Mazgułą na czele....schit...
Teraz w tej demokracji ile trzeba się namęczyć....o jej.....widać że chyba jesteś odpadem poprzedniego ustroju?

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
[="Szumek72, post: 346060, member: 80267"]to ty może udaj się na Nowogrodzką i tam ci doradzą jaki wybrać? Tobie widać pasował poprzedni ustrój i głęboka komuna z mentorem Mazgułą na czele....schit...
Teraz w tej demokracji ile trzeba się namęczyć....o jej.....widać że chyba jesteś odpadem poprzedniego ustroju?[/QUOTE]
Nie no miałem się nie odzywać ale nie mogę.
Wal się na cyce człowieku:finger: z komuną miałem dużą styczność ale pałą po nerach więc nie pier.........ol głupot. Śmierdzi od ciebie Jarkiem na kilometr i kuwetą. Paczcie go perfekcyjny się znalazł, ciekaw jestem czy nigdy nie jechał na gapę i nie zostawił papierka na chodniku. THE END

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Fajne masz riposty Tomeczku już nie jeden filmik widziałem, masz fantazję aby znaleść kawałek filmu pasujacy do reszty konwersacji (nawet znam takie słowo) uczę się, a nie tylko k....wa i h....j pozdr.

Sprawa wygląda na tę chwilę tak. Juz mi ktoś doradzał aby kupić zestaw naprawczy do zaciskow, zmienić na nowe gumki i porządnie wyczyścić. Zrobiłem tak jak mi radzono nic nie pomogło. A co do przewodów to faktycznie coś w tym może być. Jeśli wezmę i odpowietrze to stary płyn zejdzie i tloczek się cofa. Mam tak w 3 kołach. Prawe tylnie jest w porządku.

Zrobiłeś kolego w końcu czy nie???

Ostatnia edycja:

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
I co znalazłeś ją. Uczyć to powinieneś się w szkole nie na forum.

Do góry Bottom