• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi 3.2 fsi wypadanie zapłonu cylinder 4 tylko na biegu jałowym

Mat0203

Nowy
Punktów
0
Witam mam problem z audi a6 silnik AUK chwilę po odpaleniu zaczyna mrugać kontrolka silnika i komputer pokazuje błąd wypadanie zapłonu cylinder 4. Czesem po paru dniach pojawia się błąd zbyt bogatej mieszanki na obu blokach. Wymienione:
Świece, cewki zamienione miejscami, wtrysk wymieniony na inny,wiązka listwy wtryskowej, czujnik położenia wału, rozrzad, zawory wszystkie nowe (brak nagaru) ,kompresja ponad 12bar na wszystkich cylindrach, czujnik temperatury również w porządku, sondy zamienione miejscami (jedna nowa), nowy przepływomierz.
Przy normalnej jeździe wszystko jest ok wystarczy że auto zostanie minute na biegu jałowym i mruga kontrolka silnika.
Rece opadają, brak mi już pomysłu co może być problemem.

s2ławek

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
lublin
Świecy nie zarzuca olejem może uszczelniacze zawodowe albo pierścienie i czy faktycznie zaczyna źle pracować

Mat0203

Nowy
Punktów
0
Uszczelniacze zaworowe nowe. Tak silnik zaczyna przerywać, mruga "check" po chwili świeci się na stałe sterownik dołącza wtrysk i chodzi tylko na 5 cylindrach. Jeżeli nie pozwolę aby obroty delikatnie trzymam wcisnjety gaz to wszystko jest ok

Mat0203

Nowy
Punktów
0
Tak nowe uszczelki pod kolektorem(okrągłe i te owalne)

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Regulator ciśnienia na listwie ,abo sam wałek jeżeli nie to to tylko miernik w łapki i przemierzyć cały makaron w komoże do stera;)

Mat0203

Nowy
Punktów
0
Przewody przejrzane wszystko w porządku. Sprawdze ten regulator ciśnienia bo myślałem też że może być problem z pompą wysokiego ciśnienia biarac pod uwagę błąd zbyt bogatej mieszanki.

Do góry Bottom