• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi 80 B3 problem z diagnoza

ene

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Siedlec
Witam
Mam zagwozdkę z autem z tematu. Mianowicie jak się jeździ i często hamuje to pedał hamulca jest twardy i bierze wysoko lecz czasami podczas hamowania pedał wędruję prawie w podłogę lecz tak około 1-2cm przed podłogą jest twardy i auto hamuje. Samo regulatory z tyłu w bębnach sprawdzone - odpowietrzany z 5 razy. Brak pomysłów. Klient jeździ tak od około roku- mówi że czasem jest ok pare dni a innego razu dzieje się to pare razy na dzień.

ene

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Siedlec
Dobra zacznę od tego. Ale dziwi mnie jak od ponad roku tak gościu jeździ i nic gorzej - zapewne uszczelnienia nie trzymają odrazu tylko jak się depnie to je rozdyma i dopiero trzymają. W następnym tygodniu zapewne dokonam wymiany. Postaram się opisać czy pomogło.
Dzięki

www.MOTOBAJ.pl

SuperMechanior
Punktów
14
Miasto
Mrągowo
www.MOTOBAJ.pl
Witam

i jak poszło?
jeśli ten model to diesel, sprawdż pompę próżniową wspomagania hamulców.
Moze być też tak, że pomiędzy pompa wsp.hamulców a pompą prózniowa jest wężyk
z zaworkiem /zał./ i jego uszkodzenie może dawać taki efekt jak opisujesz.

załącznik

Załączniki

• AAA.PNG
    AAA.PNG
    62,1 KB · Wyświetleń: 20

ene

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Siedlec
Jeszcze nie poszło :) - dopiero w następnym tygodniu jak klient przyprowadzi to zmienię. A silnik 1.6 benzyna- sorry że na początku nie napisałem.

ene

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Siedlec
Jednak cuda się zdarzają - miał przyjechać - nie przyjechał wtedy lecz w okolice świąt i co dziwne powiedział że się naprawiło- nie wierzyłem lecz dziś to samo odwiedził mnie jeszcze raz i jest ok. Szkoda tylko że na pusto się zamyślałem.
Pozdro i jak dla mnie do zamknięcia.

Do góry Bottom