• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi 8l brak biegów

CrasY

Uczestnik
Punktów
2
Witam.
Cofałem dzisiaj pod domem i wrzuciłem jedynkę i chciałem ruszyć a tu tak jakby był luz samochód nie reaguje na biegi dodam że nic nie zgrzytło nie było nic słychać żeby to skrzynia...
Chciałem ruszyć i był wbity trzeci bieg i na tym trzecim biegu dojechałem już domu.
Ma ktoś jakieś pomysły?

CrasY

Uczestnik
Punktów
2
Lewarek chodzi luźno do przodu i to tyłu wcześniej nigdy nie było żadnych problemów ze skrzynią.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Lewarek chodzi luźno do przodu i to tyłu wcześniej nigdy nie było żadnych problemów ze skrzynią.
Otwórz maskę i zobacz czy z cięgna linka od zmiany biegu nie spadła. Ja jechałem kiedyś fiatem brava wrzuciłem 4 i luz. Otwieram maskę a tu linka spadła ( pęknięte gniazdo) a końcówka linki to taka kuleczka. Skleiłem poxipolem ( był to weekend) i jakiś czas jeździłem. Z czasem gniazdo do linki wymieniłem.

CrasY

Uczestnik
Punktów
2
Czyli jak lewarek chodzi do przodu i tyłu i nie ma żadnego wyczuwalnego biegu to jest szansa że to nie skrzynia?
Dziękuję za radę po południu jak będę w domu to sprawdzę.

Encore

Moderator
Porady
1
Punktów
581
Czyli jak lewarek chodzi do przodu i tyłu i nie ma żadnego wyczuwalnego biegu to jest szansa że to nie skrzynia?
Dziękuję za radę po południu jak będę w domu to sprawdzę.
Może a nie musi. Ja ci podpowiadam co u mnie bylo a sam to wykrylem po paru minutach. A objawy identyczne został bieg na 4 i lewarek luzy mial. Skleilem ciegno z linką i jakis czas hulalo potem wymienilem ciegno

Do góry Bottom