• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A3 1.6 benzyna 2000r Brak Sprzęgła

kudi mechanior

Uczestnik
Punktów
0
Witam wszystkich
Dziś miałem do czynienia z Audi A3 które nie ma w ogóle sprzęgła a mianowicie na początku pedał sprzęgła był całkowicie twardy nie dało się go nacisnąć do końca jest to sprzęgło hydrauliczne odkręciłem więc odpowietrznik wylało się trochę płynu i pedał wszedł do końca bo myślałem że pedał się zacioł ale jest ok nigdzie nie zauważyłem wycieków płynu lub jakiego kol wiek wycieku. odkręciłem wysprzęglik jest ok ale dzwignia która wychodzi od skrzyni całkiem luźno sobie chodzi i teraz nie wiem czy coś jest nie tak w skrzyni czy może tak to ma chodzić nie wiem też jak się zachowywało ostatnio sprzęgło bo to koleżanki jest samochód może z łożyskiem jest coś nie tak chodź by mi może powiedziała że coś piszczało ale tego dowiem się jutro . Proszę o pomoc z góry wielkie dzięki. pozdrawiam

kudi mechanior

Uczestnik
Punktów
0
A co ewentualnie mogło być zepsute w skrzyni że takie coś się stało??

<kaczor>

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Elbląga
jeśli sam wysprzeglik pracuje prawidłowo po wyjeciu ze skrzyni to Misiek ma racje coś zacina w skrzyni więc trzeba ją zdemontować i zobaczyć proste a w a3 niema tragedii zeby wytargać skrzynie

Mikrobi

SuperMechanior
Punktów
70
Pewnie przeleciał popychacz przez talerzyk na docisku.

Do góry Bottom