• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A3 2.0tdi CR CBAB odcina moc , paliwo

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Tak jak wyżej pisałem zbyt wysokie ciśnienie na szynie CR

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Temat ogarnąłem.
Usterki jakie występowały w tym pojeździe który zalazł mi za skórę to:
Uszkodzone dwa wtryski ( naprawa zaginały się przy 1800bar )
Uszczelniona pompa CR ( w sumie nic w niej nie było uszkodzone )
Brak zaworka na powrocie wtrysków utrzymującego ciśnienie do 10 bar na powrocie,
Po zrobieniu tych rzeczy audi nie dławili się po przekroczeniu 3 tys obrotów i nie gasło .

Pomylone przewody przy filtrze paliwa
Pomylone przewody przy pompie paliwa w baku ( co skutkowało długim kręceniem zanim odpali)

Ciśnienia a cienienia to jest jakaś różnica dla Ciebie ?

Samochód został oddany do mnie i u mnie został naprawiony, dodam ze auto było w innych dwóch warsztatach (mechanik uważany za jeden z najlepszych w okolicy u którego auto stało pół roku ) nie poradzili sobie z problemem.
Także proszę Cię Stasiu abyś na przyszłość miał szacunek do drugich i nie uważał ich za głupich. Pozdrawiam

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Podpowiadając zakładam że żadnego grzebielucha nie było. W tym wypadku nie możesz źle przyjmować informacji
było jak widzisz krótko mówiąc , zjebane.

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Audi koszmar powróciło , zle pali jak postoi to trzeba dłużej pokręcić żeby zapaliła . Raz za razem jak się pali, pali dobrze. Tak jakby paliwo schodziło z listwy. Takie pytanie czy pompki w baku i ta obok rozrządu maja startować po przekręceniu kluczyka w pozycji zapłon ? U mnie startują dopiero jak kręci rozrusznik

lisek171

SuperMechanior
Punktów
41
Ta w zbiorniku powinna spiętrzyć ciśnienie po otwarciu drzwi, jeśli obstawiasz schodzenie paliwa to podłącz interfejs z rana i zrób test pompy lub odpowietrzanie, wtedy sprawdź czy lepiej pali, test pomp zrobisz vcds

djbovorta

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
26
Robiłem już tzw napełnianie węży paliwem, nie pomaga ponieważ paliwo schodzi z części wysokiego ciśnienia z listwy

Do góry Bottom