• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A3 8P 1.9 TDI BKC

Lykan

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Rzeszów
Cześć. To znowu ja :D Mam dwa problemy z moim samochodem :/

Pierwszy jest taki że kapie olej z rury która idzie na dole przedniego zderzaka do intercollera. Turbina jest po regeneracji.

Drugi problem jest taki iż dzisiaj rano odpalając zaczął dymić na biało. Obok druga audi 1.9 tylko 90km puściła małego buszka tylko.

O co tu może chodzić?

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
294
Miasto
Tarnów
Ostatnia edycja:

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Z reklamacją turbo to temat rzeka, ale wiele warsztatów popełnia szkolne błędy, układ dolotu obligatoryjnie się czyści przed montażem nowej / regenerowanej turbiny. I tyle w temacie. Albo jeszcze opowiem o Januszu oczywiście Passat TDI, przywiózł nowe turbo na wymianę jak usłyszał, że będę musiał czyścić intercooler i węźe to prawie zwariował, naciągnąć chcę go oczywiście. Pogoniłem dziada, nie muszę chyba dodawać, że po tygodniu był z powrotem i to z podkulonym ogonem.

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
Dobry jest cieply dimer z woda do czyszczenia dolotu a do oleju dodac plukanke i niech pochodzi i troszke ropeczka i benzyneczka . i pistollecik na powietrze

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Z reklamacją turbo to temat rzeka, ale wiele warsztatów popełnia szkolne błędy, układ dolotu obligatoryjnie się czyści przed montażem nowej / regenerowanej turbiny. I tyle w temacie. Albo jeszcze opowiem o Januszu oczywiście Passat TDI, przywiózł nowe turbo na wymianę jak usłyszał, że będę musiał czyścić intercooler i węźe to prawie zwariował, naciągnąć chcę go oczywiście. Pogoniłem dziada, nie muszę chyba dodawać, że po tygodniu był z powrotem i to z podkulonym ogonem.

A po się go czyści?

Ty wiesz bo po twoich innych wypowiedziach wiem że tak jest.

Niech się wypowiedzą mądrale ten od strzykawki i tomili jones w ściganym który nie wie lub nie chce odpowiedzieć na zadane wcześniej pytanie.

Do góry Bottom