Wszystko zależy jaki przebieg,zresztą mechanik ogarnie sobie wszystko,natomiast zwykły śmiertelnik może mieć poważny problem,to były by swietne silniki,podobnie jak 1.9(poza pewną serią) gdyby VW nie zaczął oszczędzać na jakości użytych materiałów,konstrukcyjnie te silniki są OK,zresztą jeśli dobrze pamiętam tych 2.0 PD było kilka wariantów(różnice mocy,OHC,DOHC) W tym modelu są tylko 3 silniki godne polecenia,czyli___1.6 benz.(102KM),1.9 TDI (105KM),2.0 TDI CR(140KM) Mam znajomych,którzy mają Audi z tym silnikiem,są bardzo zadowoleni,ale ja na piechotę robię więcej km niz oni autem.Jedno pewne,te silniki znajduja się na liście najgorszych silników diesla w historii,nie będę wymieniał,,konkurencji,,w tym rankingu,ale jeden z nich o mało nie doprowadził mojego kuzyna do zsynchronizowanego poczwórnego zawału,tak mu wyzamiatał portfel w krótkim czasie,kuzyn po prostu auto zezłomował,nikt nie chciał tego kupić(Ford Mondeo,silnik wiadomy) Inny problem taki,że to Audi 2003- 2006 r potrafiło rdzewieć,poprawiono ten temat po tym roku.Czy to jest dobry silnik? Wystarczy tylko spojrzeć na ceny aut z tym silnikiem i porównać z 1.9 Tdi,to najlepsza metoda.