Jak nie chcesz pomagać to po co się trudzić pisaniem takiej wiadomości, zamiast tego mogłeś mu napisać ze może to być niesprawna turbosprężarka albo dziurawy układ dolotowy. @matcel420 jeśli sam chcesz robić to musisz sprawdzić czy nie masz gdzieś dziury w układzie dolotowym i czy prawidłowo (od krańcowego położenia do zderzaka) pracuje zawór na turbinie. Wysterujesz sobie ten zawór w testach programu diagnostycznego który posiadasz, jeśli nie wiesz ocb to z tym przypadkiem bez problemu poradzi sobie większość mechaników. @matcel420 jak zaczniesz się witać z ludźmi to tez by było lepiej.Zdjecie 1 - Uszkodzenie układu wydechowego.
Zdjecie 2 - Uszkodzenie układu dolotowego.....
Nawet im się nie chce napisać ,,cześć mam takie i takie auto na tapecie z takim silikiem, takimi objawami itp..."
Fotka z laptopa i napraw mu to...
Chłopie wysil się nieco bardziej!!
Jak nie chcesz pomagać to po co się trudzić pisaniem takiej wiadomości, zamiast tego mogłeś mu napisać ze może to być niesprawna turbosprężarka albo dziurawy układ dolotowy. @matcel420 jeśli sam chcesz robić to musisz sprawdzić czy nie masz gdzieś dziury w układzie dolotowym i czy prawidłowo (od krańcowego położenia do zderzaka) pracuje zawór na turbinie. Wysterujesz sobie ten zawór w testach programu diagnostycznego który posiadasz, jeśli nie wiesz ocb to z tym przypadkiem bez problemu poradzi sobie większość mechaników. @matcel420 jak zaczniesz się witać z ludźmi to tez by było lepiej.
Masz racje, sorry ze zwróciłem Ci uwagę.Spokojnie, przed napisaniem tej wiadomości sprawdziłem jego poprzednie posty, które wyglądały niemalże identycznie. Jest to forum mechaników a większość się tu rejestruje tylko po to żeby im zdalnie naprawić auto. Nie ma w tym nic złego okej, ale może chociaż trochę wypadałoby się postarać? Jeśli prowadzisz warsztat to nieraz nie dwa zderzyłeś się z kimś kto przyjechał tylko po to żeby mu powiedzieć co jest przyczyną usterki i do widzenia, najlepiej za dziękuję... A często gęsto przyjeżdżają od konkurencji, zweryfikujesz i wio wymienić zaworek gdzie indziej bo taniej lub szybciej.. A już najlepiej na łatwiznę wkleić screena z dwoma najprostszymi błędami i odrazu sru na forum. Odpowiedź na te błędy znajdzies w co drugiej krzyżówce Jolce, ale się nie chce. Lepiej dostać na tacy.
Właśnie dobrze, że zwróciłeś mi uwagę bo to świadczy o tym, że są ludzie którzy czuwają nad tym aby takie zachowania nie miały miejsca. A ja czuwam nad tym żeby Ci ludzie jednak dali coś od siebie, troche się postarali bo czarno widzę naszą branżę w najbliższej przyszłości. Uczniowie, którzy się do mnie zgłaszają coraz to bardziej mnie w tym przekonaniu uświadczają... Co za czasy żeby mechanika szukać rok albo dłużej?! Telewizorek, komputer to jest wygodniejsze. A po nauce i chęci rozwoju niedługo zostanie tylko wspomnienie. A my wiecznie nie będziemy żyć... Pozdrawiam CięMasz racje, sorry ze zwróciłem Ci uwagę.