• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 B5 1.6 B+G problem z kolektorem

HipoliT

Początkujący
Punktów
0
Witam. Mam problem z Audi a4 b5 1.6 mianowocie auto dmuchało spalinami między blokiem a kolektorem wydechowym. Wymienilem wczoraj uszczelke skręciłem wszystko do kupy i auto nie chcę zapalić... Rozrusznik kręci ale nawet nie proboje zalapac. Paliwo podaje, iskra jest fajna, cisnienie na cylindrach ponad 10 bar. Odkręciłem katalozator z myślą ze zapchany ale dalej to samo dopiero jak odkrece kolektor wydechowy to auto ciezko ale zapala. O co tu może chodzić?

elektryk1234

SuperMechanior
Punktów
56
Odepnij sonde i spróbuj odpalić na zamontowanym kolektorze. Niby to bez sensu ale twoj silnik tez sensu nie widzi.

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
olej go, niech se czepie kapucyna w necie
na poczcie mam nie takie g...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Witam. Mam problem z Audi a4 b5 1.6 mianowocie auto dmuchało spalinami między blokiem a kolektorem wydechowym. Wymienilem wczoraj uszczelke skręciłem wszystko do kupy i auto nie chcę zapalić... Rozrusznik kręci ale nawet nie proboje zalapac. Paliwo podaje, iskra jest fajna, cisnienie na cylindrach ponad 10 bar. Odkręciłem katalozator z myślą ze zapchany ale dalej to samo dopiero jak odkrece kolektor wydechowy to auto ciezko ale zapala. O co tu może chodzić?
Wykręć sonde lambda i spróbuj odpalić

Do góry Bottom