• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A4 B5 1.8 125KM 2000r. [AVV] - Problem z odpalaniem.

trebor70

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
396
Miasto
lubelskie
Zanim wymienisz jak padnie druga sonda to dobrze ją zbadaj ma mieć inny wykres niż pierwsza.;)

Krychu87

Początkujący
Punktów
3
Miasto
Wasielewko
Czyli reasumując mam do sprawdzenia:

1). Przepływomierz.
2). Czujnik położenia wału.
3). Czujnik tempertury płynu chłodzącego.
4). Kostkę w stacyjce / przekaźniki.
5). Czujnik Halla

Czekam na ewentualne dalsze sugestie. A gdyby mi się wcześniej udało to naprawić oczywiście dam znać. Pozdrowionka z Zielonej Wyspy.
w tym modelu nie ma czujnika halla, jego role spelnia czujnik polozenia walu, sprzwdz tez szczelnosc układu dolotowego czasem drobna nieszczelnosc na zamno nie bedzie odczowalna a na cieplo moze sprawiac problem, walczylem kiedys z tym silnikiem...

PROFESORLENIUCH

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Sligo, Irlandia
wiejaczka.com
Witam Krzychu87!

Narazie wszystko działa, o dziwo. Poza tym jestem deko bez czasowy... a że jeździ... to nie ruszam. Jak stanie i będę już po przeprowadzce to zajmę się tym na 100% i wtedy dam znać, w każdym bądź razie dzięki za podpowiedź z układem dolotowym. Będzie do sprawdzenia.

PS. Coś w tym może być jeśli na zimnym nie ma problemu, a na "delikatnie" zagrzanym jest. Bo rano czy to zima czy lato ( o ile można w Irlandii mówić o lecie ) pali jak szalony od kopa... ale trasa kilometr - dwa kilometry i z odpaleniem ma problemy. Po dłuższych trasach takich problemów nie ma. Tak jak mówię, gdy rozwiążę problem na 100% go opiszę, na razie jestem bez czasu i nawet możliwości, a że działa auto... to nawet nie ruszam. Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę.

Flesz

Uczestnik
Punktów
7
Miasto
Gdańsk
Dla potomnych i szukajacych rozwiazania problemu odpalania benzyniaka w gorące dni. Odpowiedź brzmi..zawór evap jest cały czas otwarty. Prosz.

Do góry Bottom