• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a4 b5 1.8 ADR, automat DMU czterobiegowa

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Hehe. To było pytanie pomocnicze. Czy w silniku czy skrzyni bez oleju stałoby się to samo. Zatarło panewki może pompę
Ok kumam :) pytam dlatego że jak spuszczę olej ze skrzyni to nadal zostanie olej w kinetyku i tak sobie pomyślałem że gdyby odpalić motor to siła odśrodkowa wyrzuci z niego olej ale rozumiem że wtedy pompa i reszta będzie chodzić na sucho także nie było tematu :)

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Znajdź kogoś kto Ci to za przyzwoite pieniądze maszynowo zrobi bo szkoda zachodu na takie wymiany . Wymiany przy serwisowych kilometrach to co innego . Tu skrzynia już ma make

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Znajdź kogoś kto Ci to za przyzwoite pieniądze maszynowo zrobi bo szkoda zachodu na takie wymiany . Wymiany przy serwisowych kilometrach to co innego . Tu skrzynia już ma make
Olej już wymieniłem statycznie :) weszło 4 litry, skrzynia chodzi bardzo ładnie, aby jak najdłużej
Automatyczne połączenie postów:

Co ma?

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Sorry znaczy błąd . Jak pisałem nie była serwisowana i ma już w Wandler osad może Ci w przyszłości znów robić niespodzianki . Ja bym zrobił dynamiczną płukankę . Olej idzie przez filtr w maszynie i tak wyczyści kanały . Parę groszy więcej ale pewne .

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Sorry znaczy błąd . Jak pisałem nie była serwisowana i ma już w Wandler osad może Ci w przyszłości znów robić niespodzianki . Ja bym zrobił dynamiczną płukankę . Olej idzie przez filtr w maszynie i tak wyczyści kanały . Parę groszy więcej ale pewne .
Zobaczymy co dalej będzie z tym autem, ja nie zamierzam rejestrować trzeciego, koledze się spodobało, szczególnie jazda automatem jeśli emocje opadną i nadal będzie chciał je kupić to mu zaproponuję wymianę dynamiczną, powiedziałem mu że chcę za nie 2500 zł :) myślę że niedrogo

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ale bez dynamicznej chyba za dwa i pół kafla ?
No pewnie że bez :) nie widzę u mnie rogów jelenia
Deer Reindeer GIF by Aluron CMC Warta Zawiercie

Automatyczne połączenie postów:

Nie wiem czy to dobrze ale spodobało mi się VW Lupo 3L :D wiecie o co chodzi?

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Wszystkim się podoba to audi ale same bidoki, nikogo nie stać na 2000 zł :D także w związku z tym autem chodzi mi po głowie aby wziąć z niego skrzynię biegów i połączyć z jakimś micniejszym silnikiem najlepiej widlastym i włożyć taki zestaw do audi nr1, czy ktoś z szanownego grona posiada wiedzę o tym czy ta skrzynia pasuje do silnika 2.4 2.6 lub 2.8 v6 VAG owskiego ?

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
617
Miasto
Okolice Krakowa
Nie siedzę w Audi za bardzo, ale bardzo wątpliwe, że będzie pasować, bo skrzynie do Vek zawsze mają inny dzwon.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
............. czy ta skrzynia pasuje do silnika 2.4 2.6 lub 2.8 v6 VAG owskiego ...............

Nie pasuje, za słaba. W tamtym okresie do tych silników montowane były mocniejsze skrzynie ZF4HP18FL a w quattro ZF4HP18FLA
Baby Reaction GIF
czyli nic nie zdziałam z tą skrzynią, nie podpasuje do niej mocniejszego silnika

Do góry Bottom