arni_poznań
Zweryfikowany Mechanik
Jeszcze mnie męczy jedno pytanie, co się stanie jeśli odpalę silnik a w skrzyni nie będzie oleju?Tam jest dosyć delikatna taśma do zaworow, lepiej nie ruszac
Jeszcze mnie męczy jedno pytanie, co się stanie jeśli odpalę silnik a w skrzyni nie będzie oleju?Tam jest dosyć delikatna taśma do zaworow, lepiej nie ruszac
W silniku olejA w silniku co bo było?
Ok kumamHehe. To było pytanie pomocnicze. Czy w silniku czy skrzyni bez oleju stałoby się to samo. Zatarło panewki może pompę
pytam dlatego że jak spuszczę olej ze skrzyni to nadal zostanie olej w kinetyku i tak sobie pomyślałem że gdyby odpalić motor to siła odśrodkowa wyrzuci z niego olej ale rozumiem że wtedy pompa i reszta będzie chodzić na sucho także nie było tematu 
Olej już wymieniłem statycznieZnajdź kogoś kto Ci to za przyzwoite pieniądze maszynowo zrobi bo szkoda zachodu na takie wymiany . Wymiany przy serwisowych kilometrach to co innego . Tu skrzynia już ma make
weszło 4 litry, skrzynia chodzi bardzo ładnie, aby jak najdłużejCo ma?już ma make
Zobaczymy co dalej będzie z tym autem, ja nie zamierzam rejestrować trzeciego, koledze się spodobało, szczególnie jazda automatem jeśli emocje opadną i nadal będzie chciał je kupić to mu zaproponuję wymianę dynamiczną, powiedziałem mu że chcę za nie 2500 złSorry znaczy błąd . Jak pisałem nie była serwisowana i ma już w Wandler osad może Ci w przyszłości znów robić niespodzianki . Ja bym zrobił dynamiczną płukankę . Olej idzie przez filtr w maszynie i tak wyczyści kanały . Parę groszy więcej ale pewne .
myślę że niedrogoNo pewnie że bezAle bez dynamicznej chyba za dwa i pół kafla ?
nie widzę u mnie rogów jelenia
wiecie o co chodzi?
także w związku z tym autem chodzi mi po głowie aby wziąć z niego skrzynię biegów i połączyć z jakimś micniejszym silnikiem najlepiej widlastym i włożyć taki zestaw do audi nr1, czy ktoś z szanownego grona posiada wiedzę o tym czy ta skrzynia pasuje do silnika 2.4 2.6 lub 2.8 v6 VAG owskiego ?
Popatrz na bloki z V6 i R4. Nie ma szans żeby podeszła.Potrzeba Ci trochę googli co najwyżejPopatrz na bloki z V6 i R4. Nie ma szans żeby podeszła.

............. czy ta skrzynia pasuje do silnika 2.4 2.6 lub 2.8 v6 VAG owskiego ...............
Nie pasuje, za słaba. W tamtym okresie do tych silników montowane były mocniejsze skrzynie ZF4HP18FL a w quattro ZF4HP18FLA