• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a4 b5 1.9 TDI nie odpala

Wojciech1962

Początkujący
Punktów
0
Witam, audi to 95 rok silnik 1Z mam taki problem mianowicie :
odpalilem normalnie rano auto i pojechalem do pracy w trakcie jazdy dodawala sobie gazu(jakies 100-200 ob) tzn tak jakby sie dlawila po poludniu dodawala sobie juz wiecej okolo tysiaca obrotow ale zaraz sie unormowalo i wszystko wracalo do normy, przed chwila chcac jechac probowalem odpalic, odpalila strasznie ciezko i z rury wydechowej duza chmura czarnego dymu po chwili dym ustal i auto chodzilo normalnie, zgasilem zeby zobaczyc czy dalej tak ciezko odpali auto wogole nie odpalilo, mozna krecic krecic i nic . Probowalem odpalic na plaka ale odpalila i zgasla odrazu po paru sekunach. Panowie co mozebyc przyczyna ?

croc

Gaduła
Punktów
2
Miasto
Łódź
nie wiem czy w tej pompie to ten zawór, ale ja u siebie wyciągnąłem wyczyściłem i zaczął działać (ponoć się zawieszają), a 2 razem jak mi się tak zrobiło tyle że wtedy podczas jazdy zgasł czarny dym z rury i nie odpalał to miałem przerwę na kostce do tego zaworu, przewodzik wlutowałem i wystarczyło

Wojciech1962

Początkujący
Punktów
0
Witam ponownie, panowie odwiedzil mnie dzisiaj gosc z vagiem po podlaczeniu pokazalo takie błedy
01237 Zawór odcięcia paliwa – N109
01117 Sygnał ładowania generatora terminala DF
00553 Czujnik masy przepływu powietrza – G70
65535 nie napisal ocb ? ;/

dodam jescze ze za intercooler plak i pali jak zloto :/

Ostatnia edycja:

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
364
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
Też mi czasem wyskakuje ten błąd z zaworem N109 w moim AFNie, przy uruchomieniu silnik pracuje na bardzo niskich obrotach i nie reaguje na pedał gazu, po ponownym przekręceniu zapłonu odpala normalnie, wymienię ten zawór i zobaczę czy będzie się to powtarzać.
Co do Twojej przepływki to warto by ją spróbować przeczyścić i przylogować ewentualne wymienić.
Na pierwszy strzał wymień ten elektrozawór.

Do góry Bottom