Piotr18021973
SuperMechanior
Audi 1.9 dpf dziwnie słychać jak dudni po zacisnieciu węża zaraz za turbo co idzie do intelkulera cichnie co to może być
na przykład to.
![]()
![]()
![]()
Zapchany dpf mógłby to powodować?to trzeba szukać dalej.
Chcialem nagrać ale tego basu nie słychać na nagraniu rozpialem rura przed klapa i po zaslonieciu rury dolotu reka wszystko cichlonagraj jak to słychać.
Dźwięk to taki podobny jakby dolot był nieszczelny A jest szczelny bo dokładnie sprawdziłem od strony filtra też to trochę słychać ale filtr ciągnie powietrze
Tak walek myślę że na pewno z dpf brałem go z hurtowni .wspolpracuje z nimi 3 lata myślę że takiej gafy by nie zrobili bo przy zamówieniu było jasno określone że ma dpf . Dzos trochę poczytałem i ludzie piszą że może to też być wina zmiany filtra A filtr świeżo wymieniony muszę to dziś sprawdzic nie to pokrywać gore i sprawdzic czy się nie wieszają popychacze ustawić wyryski jeszcze raz sam już zglopialemA wałek załozyłeś dla wersji z dpf?
Są , je już sprawdzałem .Filtr puszka też sprawdzałem powietrze zaciąga .zapchany dpf mógłby powodować też takie dudnienie rezonans w rurach dolotu ?po rozlaczeniu ich przed klapa słychać wyraźnie ten dźwięk od strony klapy ,silnika nie od filtra gdzie czuć jak turbo tłoczy powietrzeA zaślepki jeszcze są ? Czy olej juz się leje na boki przy walku ?
Ten dźwięk to właśnie tak jakby się cofalo powietrze ,Takie du du dudnienie głuche basowe A za chwilę ładny świst tylko słychać jak turbo pompuje .wymienialem w nim szklanki walek ,myślę czy czasami jakaś szklanka nie trafiła się lipa . Od strony filtra mimo że dudni powietrze ciągnie
Egr zaslepiony więc odpadaTakie du du dudnienie głuche basowe A za chwilę ładny świst tylko słychać jak turbo pompuje .wymienialem w nim szklanki walek ,myślę czy czasami jakaś szklanka nie trafiła się lipa . Od strony filtra mimo że dudni powietrze ciągnie
Ten dźwięk to właśnie tak jakby się cofalo powietrze ,
Może to też być objaw zakochanego dpf?Powina pomuc geometria turbiny i czyszczenie.
Tzw. Bllou off cofające się powietrze do filtra
Są , je już sprawdzałem .Filtr puszka też sprawdzałem powietrze zaciąga .zapchany dpf mógłby powodować też takie dudnienie rezonans w rurach dolotu ?po rozlaczeniu ich przed klapa słychać wyraźnie ten dźwięk od strony klapy ,silnika nie od filtra gdzie czuć jak turbo tłoczy powietrze