• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi a6 c5 2.8 nie odpala

Audi_a6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruszów
Witam
Posiadam audi a6 c5 2.8 b+g od samego poczatku posiadania autka mam problemy z odpalaniem ostatnio mechanik wymienil mi cewke zaplonowa i przez chwile bylo lepiej a po jakims czasie auto wgl przestalo odpalac na pb wiec odpalalem je awaryjnie na gazie ale po ok miesiacu i tak juz coraz gorzej odpalalo az przestalo calkiem.
W aucie wymieniona cewka zaplonowa swiece pompa paliwa sprawdzilem tez wtryski przekaznik od pompy paliwa itp nie sprawdzilem tylko cisnienia na listwie wtryskowej (nie mam chwilowo czym)
Mechanicy rozkladaja rece a ja juz siwieje przez to auto Panowie gdzie szukac przyczyny ?

Mikidz

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
474
Zrób porządną diagnostykę.

Trochę źle się za to zabierasz. Piszesz, że nie sprawdziłeś prawie nic, bo nie masz czym, ale pytasz gdzie szukać przyczyny.

Ile daje pompa i jakie ciśnienie na listwie?

Audi_a6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruszów
Wymienialem to co mechanicy twierdzili ze jest do wymiany lub wymieniali to sami przed wymiana cewki pokazywalo tylko blad (nie pamietam kodu musze poszukac) cos z pradem na silniku

Audi_a6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruszów
A jeszcze chcialem sprawdzic przy okazji silniczek krokowy bo mialem falowanie obrotow i potrafil mi zgasnac przy hamowaniu ale nie moge go znalezc mozna go zdemontowac bez sciagania przepustnicy ?

Audi_a6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruszów
Bylo u 6 mechanikow kazdy nawymienial czesci (ostatnia wizyta 2,5 tys) a auto nie pali wiec takie rady to wiesz

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
No to super mechanicy z rodziny wymieniaczy , pewnie z tego programu na TVN turbo

Peita

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
63
Cos mi sie wydaje ze autor postu jest z tych co sami naprawiają , zwala na mechaników bo pewnie podjechał pare razy na komputer odczytać bledy i potem sugerował sie nim i wymieniał jak leci . Sory ale czuc z daleka ze auto nie stało na porządnym warsztacie a właściciel to samonapraecz nie mający pojecia , ale to tylko moje zdanie

Audi_a6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruszów
Peita masz racje wydaje Ci sie...
Pompq juz 3 wsadzona bo mechanicy wymieniali i ostatnia sam wyciagalem od kolegi z dzialajacego auta

motorynka

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
mazowieckie
no i co z tego że trzecia zamontowana po pierwsze pomiar ciśnienia paliwa to podstawa do mnie też swego czasu zgłaszał się właściciel audi 2,8 ja jemu u niego podjechałem i zmierzyłem ciśnienie a kombinował mocno z pompami , ja nie zakładałem jemu kombinował montować różne bo nowa dedykowana ponad 1000zł kosztowała

komar200

GWD
Punktów
1198
Miasto
grudziadz
Pany paliwo ,iskra i musi zapalić ten motor jest prosty jak budowa cepa ,kolego poszukaj warsztatu co ci to ogarnie albo wymień cały osprzęt ,mamy ci postawić diagnozę na podstawie czego, tego że trzy pompy zmieniłeś a on nadal nie chce zapalić .

Audi_a6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruszów
Wywaliło 8 błędów silnika:
17978-p1570 zablokowana jednostka sterująca silnika
17973-p1565 jednostka sterująca zaworem przepustnicy j338 dolne zatrzymanie nie osiągnięte
16534-p0150 bank2 sonda1 błąd w obwodzie elektrycznym
17953-p1545 sterowanie zaworem przepustnicy
16885-p0501 sygnał prędkości
01088-adaptacja mieszanki 2
00561-adaptacja mieszanki
18010-kl.30 p1602 zasilanie niskie napięcie

Audi_a6

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ruszów
Na wtorek umówiłem się już u mechanika i właśnie nie wiem czy kasować te błędy czy zostawić żeby sam sobie zobaczył ? czy nr które spisałem wystarczą ?

A co do prędkości to może to być wina czujnika prędkości który jest wchodzi do skrzyni biegów ? bo mam w nim pękniętą obudowe i kiedyś mi przesto nie działał licznik więc może to stary błąd

A ostatni błąd o niskim napięciu wydaje mi się że wyskakuje od początku jak mam to auto

Do góry Bottom