• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A6 C5 Nie odpala w ciepłe dni

Rysiek102

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Kraków
Witam. Mam taki problem z Audi a6 c5 1.8 125km i nikt nie potrafi mi pomóc.... Problem powstał jakoś 3 lata temu, ale była to jednorazowa akcja, że auto na wakacjach po postoju nie chciało wgl zapalić. Po postoju z 1godz odpalił aż miło. Problem nasilił się jakoś 2 tyg temu . Rano auto paliło zawsze po zrobieniu paru km i nagrzaniu się auta pozostawione na parkingu już nie odpaliło. nawet jeżeli auto stało nie ruszane 5 godz, ale stało na słońcu tez nie odpalał... Do tego wszystkiego dochodzi problem, że teraz już wgl nie mogę auta użytkować gdyż gaśnie mi po przejechaniu paru metrów.Gdy stał samochód w cieniu i temperatura nie była za wysoka palił bezproblemowo. Ostatnio wymieniłem czujnik temp gdyż auto trzymało ciągle 70st. Chciałbym się dowiedzieć co może być problemem tego dziwnego zachowania bo mechanicy rozkładają ręce :(

Rysiek102

SuperMechanior
Punktów
1
Miasto
Kraków
Chciałbym się dowiedziec w którym miejscu jest ten czujnik.Słyszałem już jedną opinie, że dojście do niego jest od strony koła kierowcy . Silnik 1.8 125km ten sam co np w passacie:) Byłbym wdzięczy za pomoc gdyż jutro mam zamiar to wymienić :)

motodoktor

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Woj.Pomorskie
No i dobrze. Mechanicy jak piszesz''rozkładali rece'' bardziej wyglada mi to na ich lenistwo lub nawał innych bardziej oczywistych usterek.Bo z takimi pierdolami to czasem mozna i pol dnia stracic i nic nie zarobic.Tez pare razy zdazyło mi sie delikatnie wywinac od robot typu czujniki,sensory,przekazniki itp gowienka,nie lubie w tym gzebac. Sprzegła,głowice,rozrzady,zawieszenia itd to cos dla mnie a jak widze ze trza w jakies czujniki zagladac to dreszcz po plecach mi przelatuje.Moze to dlatego ze ja ta stara szkole skonczylem hehe.

dami1602

SuperMechanior
Punktów
11
Miasto
Ziemia
bo to wymieniacze czesci nie mechanicy. taki wymieniacz chce tylko zarobic a nie rozwiazac problem i wyrobic sobie renome... :D

motodoktor

SuperMechanior
Punktów
50
Miasto
Woj.Pomorskie
bo to wymieniacze czesci nie mechanicy. taki wymieniacz chce tylko zarobic a nie rozwiazac problem i wyrobic sobie renome... :D

Jak masz uczni to mozna sobie na takie dobre uczynki czesciej pozwolic,niech młody rozkreca i zkreca ja tylko doskocze i sprawdze.Ale gdy ich niema i płasisz wszelkie characze typu zusy,skarbowka,niektorzy jeszcze dzierzawe to sory ale wtedy cie niestac na to abys ty czy pracownik stracił poł dnia i moze nic nie zarobił albo jakies marne 50zł.Inna sprawa gdy masz akurat luke to wtedy bierzesz bo nie masz nic do stracenia.A tak to jak wyzej napisalem.

Do góry Bottom