• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Olej w wydechu. Audi a6c6

Soolider12332

Gaduła
Punktów
4
Witam, mam taki problem z Audi A6C6. No więc mam taki problem ze w wydechu zbiera się olej co powoduje plamy pod silnikiem. No więc tak jakoś 3 miesiące temu było robione uszczelnianie silnika oringi na wale, na pokrywach zaworu itd. Była też regenerowana turbina. No i tak na początku myślałem że to wina regeneracji turbiny że turbina bierze olej itd. Oddałem turbine ponownie na sprawdzenie - gwarancje. No i tak w warsztacie co regenerowali turbine powiedzieli ze wszystko jest z nią w porządku. Myślę dobra, zobacze czy dalej olej będzie wyciekał. Dzisiaj postawiłem auto na parkingu po jeździe i dalej jest plama. Ktoś może z was miał podobny problem? Co to może być? Odma? Dodamy tylko ze EGR nie mam, mam zaślepiony i wyłączony. To odma może być wadliwa? Auto to Audi a6c6 3.0TDI BMK. Odma jeszcze nie była ruszana, a samochod jest z 2005roku.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1546
No, właśnie drugi2 nie z doświadczenia.
Umiem myśleć, jak PaprokService i przewidywać jego ruch.

ale musiałeś się tego nauczyć.
i nie ważne czy na swoich błędach czy cudzych niepowodzeniach.
kiedyś słyszałem i cholernie mi się spodobało: dobrego mechanika jest ciężej znaleźć niż dobrą kochankę :D

mój tata zmienił warsztat i poszedł za 2 mechanikami co zmienili warsztat.
bo chłopaki znają jego auto i zawsze dobrze mu robili. nie chce, żeby ktoś inny mu grzebał

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
569
No właśnie nie uczyłem się, ani na swoich, ani na cudzych błędach.

Będąc uczciwym człowiekiem potrafię wejść w ten chciwy łeb paproka i myśleć jak on, po prostu.
Automatyczne połączenie postów:

(taki wyższy poziom empatii ; )

Do góry Bottom