• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi A6 C6 2.7 TDI - Rozrząd

artur04c

Początkujący
Punktów
0
Miasto
x
Witam, mam po kolizyjne audi a6 c6 2.7 TDI, które miało kolizję czołową coś przy 50-60 km/h i mechanik stwierdził, że przeskoczył rozrząd bo nie można przekręcić wałem, blokuje się w jednym położeniu. Czy jest to możliwe, aby przeskoczył rozrząd na łańcuchu? Wstępnie patrzyłem się na otwory, w których montowane są blokady rozrządu i niby się pokrywają, a wałem nie można obrócić. Jak coś to mogę podesłać szczegółowe zdjęcia bo silnik wisi u mnie w garażu. Pozdrawiam Artur.

anim7991

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
łódź
Napisałem wcześniej ale chciałem się upewnić. To o taki dobry jest? Bo. Z tego co widzę po opiniach, to fachowiec rangi fiat 126p i polonez. Poczytaj opinie w Internecie (te rzeczowe i konkretne) to się dowiesz dlaczego ja jechałem 250km żeby naprawić swoją głowice a taki wielki zakład miałem pod nosem. Ciekawe czy jego maszyny nie pamiętają jeszcze lat 50

Ostatnia edycja:

Diagbox10

-*-*-
Punktów
1212
Miasto
trasa lublin siedlce
Anim marudzisz ja daje do planowania glowice do slusarza ktory ma sprzęt poradziecki i jest ok. A gniazda zaworowe i prowadnice to sam mozesz sobie zrobic. Sa frezy i inne gowna dostepne. Zawory kupujesz nowe. Mozna zawory dotrzec na paste wiertarka jak masz troche cierpliwosci

robiłem stare motory to wiem czego moznasie spodziewać

pawel2406

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1458
Miasto
łódź
chłopaku ,mam gdzies opinie z internetu ! od lat robie u niego głowice moj ojciec robił u jego ojca! a co masz do maszyn z lat 50tych jesli maja przeglady i sa kalibrowane?????? a sa!!!
sam nie wiem czego szukasz -zwady czy opinii jaki jestes dobry ? skoro wiesz tyle o budowie silnikow o naprawie głowic
ogólnie jestes super doradcą to dlaczego nie zostaniesz biegłym w dziedzinie motoryzacji??? CHŁOPIE MARNUJESZ SIE NA TYM FORUM
pozdrawiam nieudacznik paweł;)

Do góry Bottom