• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

audi a6 c6 3.0 tdi bmk ustawienie wałków rozrządu po zerwaniu zębatki

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
493
Miasto
Józefów
Czyli tak jak na schemacie który dołączam , więc najlepszą opcją będzie złożenie wszystkiego, jeżeli silnik będzie normalnie chodził to oczywiście wszystko jest ok (możliwe że wałek był przestawiony o te 2 ząbki już wcześniej) a jeżeli nie będzie pracował równo to do wymiany 2 walki i po temacie, dobrze myślę? Wyświetl załącznik 34071
W końcu teraz mamy duuuużo czasu więc i można go przeznaczyć na fantazyjne siedzenie pod samochodem. Ja bym poszukał info i ustawił zgodnie ze sztuką ale możesz zrobić jak uważasz. Koledzy piszą Ci jak poprawnie to sprawdzić i ustawić ale widać szukasz że ktoś Ci napisze "składaj może/będzie dobrze".
Lubisz drogo płacić za naukę, ale to w końcu twój portfel możesz z nim robić co chcesz i wydawać na co chcesz.

Maryn1996

Początkujący
Punktów
0
Niestety Jestem na kwarantannie poza domem, przez najbliższy tydzień jedyne co będę mógł zrobić to uszczelnienie zaworów, wyczyszczenie kanałów dolotowych i przetarcie gniazd zaworowych+oczywiście nowe popychacze , do tej pory(przed wyjazdem za granicę) udało mi się wymienic pierscienie tłokowe, uszczelnić skrzynię biegów, wymienić rozrząd i uszczelnić prawą głowice , trochę kasy włożyłem już w ten silnik i nie chce go zrobić na odpi****ol, o nowym turbie, filtrach itp już nie wspomnę, szukam tu kogoś kto zna się na tych silnikach i bez głupich podtekstów i hejtów pomoże rozwiązać mój problem z walkami i tyle :)

" Koledzy piszą Ci jak poprawnie to sprawdzić i ustawić ale widać szukasz że ktoś Ci napisze "składaj może/będzie dobrze"." ustawienie walków sprzętem za który mam dać prawie 2 tys i później odłożyć go na wieki do szafki to chyba nie jest dobra rada

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2077
Miasto
Kaczory
Poszukaj kogoś kto świadczy taka usługę. Np szlifiernia.

artur041587

Początkujący
Punktów
2
Witam, mam problem tak jak w temacie, nie wiem jak ustawić wałek wydechowy względem ssącego zerwała się zębatka na wałku wydechowym który napędzany jest przez wałek ssący. Czy są do tego jakieś blokady, jeżeli tak to poproszę o numer tego narzędzia specjalnego, albo może jest jakiś myk.
Witam!
Mam pytabie co do ustawienia wałków. Doszlesz do jakiegoś wniosku, jesli tak to czy twoje wałki byly dobrze ustawione?
Pozdrawiam.

Do góry Bottom