Witam serdecznie,
Przyjechał do mnie kolega z problemem jak w temacie, audi avant i pęknięty wężyk w bagażniku co spowodowało zalanie najprawdopodobniej wzmacniacza. Piszę najprawdopodobniej ponieważ gdy ja wymontowywałem moduł wzmacniacza, radia oraz nawigacji to nie widziałem śladów zalania gdyż podobno już wzmacniacz wyczyszczony był denaturatem.
Podłączając się autocomem, zero błędów, ale w can gateway nie widziałem takich urządzeń jak navigaja, radio, sound system, i z nimi nie mogłem się skomunikować.
Sprawdziłem wtyczki w urządzeniach wszystkie wyglądają dobrze oraz, sprawdziłem miernikiem, że zarówno do wzmacniacza jak i nawigacji oraz radia, dochodzi napięcie, tak więc zabrałem się za światłowody rozpiąłem wtyczki oraz wypiąłem światłowody z nich i połączyłem do jednej wtyczki światłowód wchodzący i wychodzący aby ominąć dwa moduły i podłączałem tą wtyczkę do każdego modułu po kolei. Niestety MMI w żadnej konfiguracji tzn

z samym radiem, nawigacja oraz samym wzmacniaczem) nie wstało.
1 Pytanie czy nie powinienem w takich konfiguracjach na nowo kodować Gateway bez dwóch urządzeń.?
Następnie podłączyłem się VCDS-em i podobnie jak poprzednio brak komunikacji z modułami: navigacji, control head, media player, sound system, radio, navigation, a z can gateway łączę się bez problemu i nie ma w nim błędów. dołączam logi i proszę o sugestię oraz podpowiedzi jak można to jeszczę sprawdzić. Sprawdziłem kodowanie Gateway i wygląda tak: 6CEE53C41B2104