• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Audi B7 BRD BRAK MOCY

DEJMIEN

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
HIGH WYCOMBE
Nie, ja pisałem że ja składałem osprzęt i turbo robiłem. Nie pisałem tylko tego że to klient dostarczył słupek po regeneracji

nitro324

Gaduła
Punktów
2
Kolego sprawdź podciśnienie jeśli turbo nim sterowane to może być za niskie i wolno pociąga sztangę turbiny stąd słaby dół

DEJMIEN

Uczestnik
Punktów
0
Miasto
HIGH WYCOMBE
Kolego to już wszystko sprawdzane było vacum dobrze ciągnie sztanga od geometrii pięknie pracuje. Po odpaleniu i zgaszeniu to pięknie widać. A jedna rzecz jaką jeszcze zaobserwowałem to sensor od położenia sztangi (ten w aktuatorze) po dołączeniu kostki nic nie pokazuje na komputerze a powinien przecież. Aktuator jest sprawny udało się mi porównać co idzie na tą kostkę 3 pianową i na jednym jest masa na drugim nic nie ma a na trzecim pokazuje napięcie 5V tak samo jak w innym audi.

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
no właśnie chyba na tym co nie ma nic powinno być 12v, 5V to sterowanie do ECU i masa.
Ale sprawdzę w moich magicznych źródłach i napiszę, jeżeli nie sprawi ci trudu to sprawdź gdzie idzie ten co nie ma nic...

jos

Nowy
Punktów
0
Kolego to już wszystko sprawdzane było vacum dobrze ciągnie sztanga od geometrii pięknie pracuje. Po odpaleniu i zgaszeniu to pięknie widać. A jedna rzecz jaką jeszcze zaobserwowałem to sensor od położenia sztangi (ten w aktuatorze) po dołączeniu kostki nic nie pokazuje na komputerze a powinien przecież. Aktuator jest sprawny udało się mi porównać co idzie na tą kostkę 3 pianową i na jednym jest masa na drugim nic nie ma a na trzecim pokazuje napięcie 5V tak samo jak w innym audi.

Witam, czy udalo sie w koncu ten problem rozwiazac? Mam identyczny i juz mi rece opadaja bo wszystko bylo wymienione a auto dalej nie jezdzi jak trzeba(

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Wymień silnik... zobaczysz będzie jak ręką odjął...:p:D

jos

Nowy
Punktów
0
hmm jesli sie okaze ze to wina ecu, to wymiana silnika nic nie pomoze. Ale dzieki ze odpowiedz. Pzdr

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
I co wynikło ostatecznie? Też mam takiego pacjenta.

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
469
Miasto
PLE
Audi BRD ciągnie od 2500obr. Błędów brak nawet gdy odpinam cokolwiek. Turbo po regeneracji układ szczelny MAP I MAF podmienione od innego VAG lecz numery zgodne. Brak zmian.

sulej013

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
250
Miasto
Xxx
A sprawdziłeś mu choć kompresję?

Do góry Bottom