• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Auto data

Dale

Gaduła
Dołączył
27.04.2017
Postów
89
Punktów
7
Alternatywy:
1. Zakup używanej Texy TXTs CAR w wersji Plus. Płacąc abonament dostajesz aktualizacje diagnostyki i wbudowanej autodaty. Jedno i drugie nie wygasa.
2. Inny abonament - płatny Helpdesk. Plus to niższa cena i schematy z różnych platform, minus- trzeba zadzwonić/napisać maila i poczekać na wiadomość zwrotną.
 

pawcar

SuperMechanior
Dołączył
6.02.2017
Postów
2486
Punktów
710
Miasto
Manchester
Sprawdzałeś jak wygląda sprawa auto data vs haynes pro ?

W uk licencja na rok jakoś 700f za haynes... więc coś tanio ?
 

Piotr_Ł

Gaduła
Dołączył
23.02.2018
Postów
90
Punktów
12
Miasto
Lublin
Haynes pro 4 stanowiska niecałe 2.5k autodata diagnostic i repair 5stanowisk 4.4k
Ci co narzekają na ceny i inflację niech sprawdza ceny działek albo ceny styropianu.
Ceny usług w budownictwie przez ostatnie lata poszły w kosmos. A ceny usług w motoryzacji?
 

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.10.2018
Postów
1127
Punktów
218
Miasto
Podkarpacie
Hayes pro to porażka , szkoda kasy . Autodata albo HSG-data .
Ostatnia wersja autodaty off-line to 3.42 en (2015) . Na ruskich forach można znaleźć .
Ceny w budowlance poszły do góry bo nikt w tym nie chce się babrać . Średni wiek murarza na ten moment to 50 lat !!! Młodzi woła siedzieć za biureczkiem lub linii produkcyjnej za 2000 zł niż robić biały montaż za 5000 zł. .
 
Ostatnia edycja:

lukaszesz

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
3.01.2013
Postów
619
Punktów
56
Wiek
37
Miasto
poznań
spoko wszytko rozumiem ze się pienicie bo kopiliście AD . Ale ja nie robie tyle elektroniki zęby ciągle AD siedzieć . Co do tego ze niedługo będzie trzeba wykupić dostęp do koncernów, przeliczę za i przeciw jak wyjdzie ze się nie opłaca zamknę i bede robil cos innego. sory ale koszty zaczynają być coraz większe . do wszystkiego sie przy....laja. warsztat ma 40 lat bedzie szkoda ale takie zycie

A teraz konkretnie ma ktos jakas najnowsza AD odsprzedac ? na allegro za 200 zl sa 3,41 Czy to sciema ???
 
Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.10.2018
Postów
1127
Punktów
218
Miasto
Podkarpacie
1. Czytaj wyżej : za darmo jest auto data 3.45 angielska tylko trzeba poszukać na ruskich forach i znaleźć link do torennta .
2. Nikt się nie pieni że wydał kasę na AD . Po prostu poziom zabezpieczeń jest taki duży że zchakowanie programu np AD który kiedyś zajmował po rozpakowaniu 7 gb teraz zajmuje ok 50 GB i nikomu nie chce się tracić czasu w szczególności że bardzo szybko się rozniesie po necie i gówno na tym zarobi . Przykład pana MR RORRY który poświecił wciul czasu na zhakowanie psa diagbox , parę osób kupiło a teraz lata za free po necie .
3. Na zachodzie kupienie takiej AD to jak wydać drobne bo tam stawki są razy 10 jak u nas . Jeszcze ruskim chce się coś hakować bo reszta sobie odpuściła .
4. Jak robisz mało elektroniki to zaprzyjaźnij się z innym warsztatem który robi tylko elektronikę , wynegocjuj lepsze stawki w ramach ciągłej współpracy . Ja się dogadałem z 8 warsztatami które robią mechanikę , że będę im obrabiał sprawy elektryczne/elektroniczne i dzięki temu stać mnie na te wszystkie interfejsy i programy . Jak bym miał to kupić pod roboty dla siebie to nie było mnie stać . Za głupi wydruk rozrządu z ad biorę 15 zł ( ja jestem zadowolony bo odrabia się abonament a warsztaty zaprzyjaźniony , ze nie traci czasu na szukanie po necie takiej informacji ) .
 

pawcar

SuperMechanior
Dołączył
6.02.2017
Postów
2486
Punktów
710
Miasto
Manchester
Z ciekawości, sprawdzałeś rożnicę między autodata uk -> pl ?

Czym to faktycznie się różni ? Różnica w cenie nie jest jakaś straszna...
 

kakus

Gaduła
Dołączył
26.09.2014
Postów
98
Punktów
14
Wiek
36
Dziś dostałem informację że texa już nie będzie na auto dacie tylko od nowej aktualizacji będzie wsparta HaynesPro
 

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.10.2018
Postów
1127
Punktów
218
Miasto
Podkarpacie
Nikt hayespro nie kupował to obniżyli cenę i teraz wszyscy ja dodają gratis :)
 

Dale

Gaduła
Dołączył
27.04.2017
Postów
89
Punktów
7

Załączniki

  • Screenshot_2021-05-19-20-20-25-61_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg
    Screenshot_2021-05-19-20-20-25-61_e2d5b3f32b79de1d45acd1fad96fbb0f.jpg
    584,3 KB · Wyświetleń: 42

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.10.2018
Postów
1127
Punktów
218
Miasto
Podkarpacie
Ostatnia wersja off-line auto-data jest z 2015 roku wiec coś z tym opisem jest nie tak .
 
Ostatnia edycja:

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.10.2018
Postów
1127
Punktów
218
Miasto
Podkarpacie
To pokaż schematy elektryczne do tego samochodu , bo to co pokazałeś to wersja okrojona bez schematów .
 

Dale

Gaduła
Dołączył
27.04.2017
Postów
89
Punktów
7

Załączniki

  • IMG20210520131241_resize_45.jpg
    IMG20210520131241_resize_45.jpg
    252,5 KB · Wyświetleń: 30
  • IMG20210520131659_resize_32.jpg
    IMG20210520131659_resize_32.jpg
    318,1 KB · Wyświetleń: 30

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.10.2018
Postów
1127
Punktów
218
Miasto
Podkarpacie
To nie są schematy z auto-data przynajmniejtej oficjalnej wersji widocznie maja swój program .
 

Dale

Gaduła
Dołączył
27.04.2017
Postów
89
Punktów
7
Texa otwarcie przyznaje skąd pochodzą dane. Różnią się tylko "opakowaniem".
 

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Dołączył
10.10.2018
Postów
1127
Punktów
218
Miasto
Podkarpacie
Sprawdzałem u znajomego polska wersje językową i w niej tego schematu nie ma wiec to nie odpowiednik autodata .
 
Do góry Bottom