• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Auto dla Kobiety z rocznym dzieckiem do 20 tyś

glacon1

Nowy
Punktów
0
Miasto
Łomża, podlaskie
Witam. Moja żona szuka samochodu do 20 tyś który musi mieć na tyle duży bagażnik żeby wszedł tam wózek dla dziecka oraz żeby miała komfort jazdy z małym rocznym bobasem oraz drugim dzieckiem 11 lat oraz mną czyli mężem . Na chwilę obecną żona jeździ golfem 3 1.6 75KM z 96r. Auto jest mało komfortowe gdyż jest 3 drzwiowe i wkładanie dziecka przez siedzenie do tyłu jest dla niej mało przyjemne. Żona ostatnie 2 dni szukała dla siebie autka w ogłoszeniach i takie o to modele jej się spodobały: - OPEL Zafira B 1.6 Gaz 2006r -Audi A4 2.0 Benzyna 130 KM 2002r -Opel Signum! 1.8 2003r -OPEL ASTRA 1.6B 2004r Co sądzicie o tych modelach? jak sprawują się w jeździe po mieście? A może jeszcze inne auto byście doradzili mojej żonie?

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Witam
Octavia bo ma liftback, wygodnie można spakować wózek i nie tylko.
A4 ma małą przestrzeń ładunkową chyba ze kupi sie avant ale ciężko trafic zadbany.
Zafira klekot a astra chyba za mała.

goralpio

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
mława
możesz wziąść pod uwagę też HB-ki bo też są pakowne np. laguna i z silnikiem benzynowym , odradzam audi zwłaszcza z tym silnikiem bo to tragedia nawet nie myśl o niej z tym silnikiem lub z FSI bo w zimę możesz umarznąć:chicken: bo to wieczny problem .

adam89

SuperMechanior
Punktów
44
Miasto
Kraków
Napewno a4 bedzie najdrozsza w ekspoatacji ale rowniez najbardziej komfortowa. Signum fajne wygodne auto. Zafira fajne auto ale nie ztym silnikiem.
Astra zgodze sie ze raczej mala wygoda jak w golfie .
Octavie niezajwzdzona to chyba ciezej znalesc niz a4.
Toyota powiedzmy ze niezawodna , ale ja osobiscie nieczulbym sie komfortowo patrzac na ta deske , ochyda.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Jak zawsze schemat .... niemieckie a citroen C4 ? albo podobny Peugeot ? Niezawodne w Pb i komfortowe w porównaniu w powyzszymi

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Nie powiedziałbym że audi będzie duzo bardziej komfortowe niż citroen/peugeot.
C4 będzie dobrym rozwiązaniem i za te pieniądze znajdziesz bogato wyposażony egzemplarz. Kupisz nawet około 2006 roku coś
Z peugeota to chyba 307 będzie dobra

oczywiście mówię o wersjach benzynowych tych aut

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
dokładnie tak a jeszcze były dobrze robione , jak się poszuka 307 II to mozna mnieć ESP klime automat i inne bajery , albo np. c4 grand picasso itp.

Ostatnia edycja:

BartS

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Leszno
Potwierdzam tutaj kolegów coś z Citroën lub Peugeota w tych pieniądzach idzie kupić coś fajnego miałem akurat 308sw i bardzo fajnie się jeździ jak da sobie radę z parkingami to polecam

BartS

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Leszno
Wydaje mi się że sytuacja się nieco zmieniła na rynku samochodowym jednak jak kogoś stać na zakup i UTRZYMANIE to już sam musi wiedzieć ja jestem wierny francuzom chociaż renault się boję nie kupił bym sobie chyba ,że PB a że diesel moim życiem to cóż.... Cytrynka natomiast w dobrych pieniądzach oferuje fajne autka z dobrym wyposażeniem :D:D:D ja jestem bynajmniej zadowolony

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Koszty utrzymania francuza są zbliżone a czasem tańsze , nastepnym mitem jest hydro Citroena ci co maja wiedzą że jest praktycznie bezawaryjne.

BartS

Bywalec
Punktów
3
Miasto
Leszno
Oczywiście że tak francuzy z mojego odczucia są dosyć tanie w utrzymaniu czy to pod maską czy elementy wnętrza czy blacharka nie jest wcale droga w porównaniu z volkswagen czy Audi a oleje itd trzeba robić w każdym aucie

Do góry Bottom