• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Auto na dojazdy do pracy

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
C6 owszem ale tylko w Pb ja też się nie mieszczę .... rany wstałaś lewą nogą czy co ?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Ja popylam 25 letnią corsa z isuzu pod maska. Auto od nowości w rodzinie. Jedyną awarią to rozrusznik

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Zwłaszcza, że autostopowiczki po lasach i łąkach raczej nie stoją... :p

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Pewnie rozkoszują się urokiem przyrody i przy okazji pozdrawiają przejeżdżających opodal przystojnych mężczyzn... :p

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Opowiem jak zrobię trochę kilometrów (jeśli zdążę) na dziś przejechany 1k (1000) spalanie na auto-banie wyszło około 8 litrów
przy prędkościach nie dopuszczalnych w PL ;) jedzie całkiem ok, staje na żądanie :D
jakość wykonania odbiega od standardu Audi ,jednak za wydaną kwotę jest jak najbardziej ok (nie skrzypi i nie trzeszczy)
zawieszenie zestrojone sympatycznie zobaczymy jak będzie na polskich "dziurkach"
Po za tym ,że na silniku jest napis który spowodował podjecie o decyzji zakupu naprawdę wiem nie wiele ,zakładam ,że będzie troszkę zabawy przy szukaniu klocków łożysk -ale zakładam ,że wszystko da się dorobić przerobić dopasować lub porostu kupić obok .
Na dziś nie znalazłem czegoś co niepokoi stuka czy puka dla świętego spokoju zmienię olej filtry i rozrząd
przy odrobinie czasu zaglądnę czy da się to czym diagnozować ;) bo tego tez nie wiem
Ogólnie wygląda lepiej niż daewoo mocą nie powala ale nie oto chodziło rocznikowo wpuszczą mnie do miasta, nie każą dopłacać 500+ za wiek
silnik nadaje się pod gazownie ,choć ja go na Junkersa nie przerobie.:cool:
Moim zdaniem klasuje się gdzieś w grupie aut Koreańskich ,można wykupić OC/AC :cool:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Gwoźdź do środka i magnes na szyje .......... to oczywiście recepta na brelocik do kluczy

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Najgorzej jak ktoś ma malucha. Nie dość, że do setki nie dochodzi to już po sześćdziesiątce są problemy... :D:p

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
To aż do Ojcowa dojechaliście?
W technikum auta chłopakom stawały zanim ruszyli... :D:p

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Myśmy wyciagali tylne szyby i 4 zimne łokcie a z tyłu na półce tuba 150 tonsila

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1317
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
W technikum to my malczanem cieli 170 na holu za bejca. Jak my przeguby w Ojcowie załatwili
Dobra w tym klimacie :
Brachol pojechał maluchem Ojca z laską na imprezę załatwił maluszka
Ojciec poprosił mnie o pomoc by go z holować do domu
pojechałem bo jak ojcu odmówić zapiąłem kaszla na linkę za Jeepa( grand cherokee 5.2 hemi )
i jadę ... zadzwonił telefon i gadam( upierdliwy klient ) po jakimś czasie patrze w lusterko maluch za mną jedzie i mruga długimi ... ( o co mu kurna chodzi ?) za wolno no to gaz jadę maluch miga długimi i trąbi ... co za idiota .. kurna Ojciec
staje .. Synu różnie miedzy nami bywało ale chciałeś mnie zabić? -ja sprawnym maluchem 140 nie jechałem a na holu to chyba lekkie przegięcie ..?:p

Do góry Bottom