• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autocom 2013.3 - która wtyczka?

Revel_

Nowy
Punktów
0
Witam Szanownych Forumowiczów.

Dostałem do testów kilka interfejsów diagnostycznych (patrz foto).

Mam kilka pytań odnośnie urządzeń, które może obsługiwać Autocom 2013.3
Udało mi się zainstalować i aktywować wyżej wspomniany program, lecz na żadnym z załączonych urządzeń z Autocom nie wykrywa VCI.

Próbowałem uruchomić interfejsy z USB na systemach W7/64, W8, i XP/SP3. Problemy są ze sterownikami lub/oraz z wykrywaniem VCI.
Mam teraz do testów starego SONY VAIO z szerokim portem szeregowym i systemem XP/SP3, lecz jeszcze nie instalowałem Autocoma.
Czy można podpiąć wtyczkę 2 ze zdjęcia i zainstalować Autocoma. Pominiemy wtedy problemy z identyfikacją urządzenia USB serial Port w menedżerze urządzeń.

Interfejs nr 3 według zapewnień chodził na Autocomie 2012 i na XP i tego najdłużej katowałem.

Nr 4 podobno chodzi na W8, tyle że jest to typ WiFi, a Autocom może rozpoznać urządzenie po COMie i Bluetooth. Ta wtyczka działa mi tylko na Androidzie (załączony program Torque)

Będę wdzięczny za wszelkie uwagi

Załączniki

• 20150206_123741.jpg
    20150206_123741.jpg
    259,3 KB · Wyświetleń: 40

maciek.k-k

SuperMechanior
Punktów
621
Miasto
OPOLSKIE
Witam Szanownych Forumowiczów.

Dostałem do testów kilka interfejsów diagnostycznych (patrz foto).

Mam kilka pytań odnośnie urządzeń, które może obsługiwać Autocom 2013.3

tak jak koledzy wcześniej zauważyli nie ma na zdjęciu nic co by działało z programem autocom lub delpchi,
numerek 1 to poczciwy elm który fajnie współpracował z programem ScanMasterELM
numerek 2 to samodzielny scaner do grupy vag czyli vw, skoda, seat, audi
numerek 3 wygląda mi na opel scaner i z tym powinien współpracować
numerek 4 to VGate iCar2 czyli coś podobnego do elm tylko z bluetooth i to chodziło z DashCommand oraz Torque

Do góry Bottom