• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autocom i Ford

PLmatiPL

Początkujący
Punktów
0
Mam problem mam interfejs autocom i mam problem z fordem nie chce wejść w silnik. Kupiłem ostatnio pare kabelków i teraz prośba może zna ktoś jakiś fajny program do forda może być ANG. Bo mój autocom niechce się połączyć ani z fusionem ani mondeo prosze o pomoc

PS: mam kable po usb i COM

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
A dokładnie jakich modeli ci nie obsługuje. Jeżeli jest model w spisie i dany system lub silnik to powinien się połączyć. też miałem ze swoim autocomem trochę zabawy ale już ładnie chodzi na bluetooth. Forda jeszcze nie podłączałem to nie będę się wypowiadać.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
W starszych modelach na pewno nie nie wiem jak w nowszych. Np w audi a4 1.9 tdi można ustawić dynamiczną dawkę paliwa i ustawić zapłon, również zakodować kluczyki. Pokazuje też czas wtrysku paliwa ale nic poza tym. Oczywiście wysterowanie klimy adaptacje przepustnicy i jeszcze parę innych rzeczy. A jeszcze w tym tdi pokazuje różnice w dawkach paliwa między poszczególnymi cylindrami. W roverze 416 z 96r kodowanie pilotów regulacja przepustnicy, regulacja kąta zapłonu. Powiem ci że jako sprzęt uniwersalny to spoko ma dużą bazę pojazdów i jak do tej pory to łączy się ze wszystkimi, które posiada w spisie. Tu u mnie to królują renie i audiki jak również ople dlatego kupiłem clipa i autocoma. Clip jest też od tego samego sprzedawcy v111 i powiem że chodzi bardzo ładnie ale po połączeniu nissana primery z 2004 1.9 dci to tyle pokazał co elm czyli kicha.

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
497
Miasto
Wołomin
Autocom ma problem z fordem transitem i ogólne z łaczeniem sie np gdy auto jest pod prostownikiem,jest firma w warszawie która eliminuje te błedy za 350zł.

maddob

Nowy
Punktów
0
Miasto
Starowa Góra k/Łodzi
strefadiagnostyki.pl
Autocom ma problem z fordem transitem i ogólne z łaczeniem sie np gdy auto jest pod prostownikiem,jest firma w warszawie która eliminuje te błedy za 350zł.

Sorki, że wtrącam... nie dajcie się naciągać. Cześć z AUTOCOM'ów, które są ściagane z Chin to najtańszy sort ( chińczyk nie jest głupi i jak się targujesz, tnie koszty oszczedzajac na podzespołach ) Sporo jest przypadków z okrojonym softem na płycie DVD ( wada software ) i wtedy nie chodzą niektóre FORD'y , BMW ...

WMserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
497
Miasto
Wołomin
Po czesci to prawda ale orginał tez nie łączy sie z silnikiem forda i bmw

maddob

Nowy
Punktów
0
Miasto
Starowa Góra k/Łodzi
strefadiagnostyki.pl
Po czesci to prawda ale orginał tez nie łączy sie z silnikiem forda i bmw
to też zależy od wersji sterownika w samochodzie - nie ma urządzeń idealnych, to stara prawda. Autocom na którym pracuję, jeszcze mnie nie zawiódł, chociaż to "chińczyk" - ale nie oszczędzałem i nie dałem się namówić na tańszy sprzęt jaki mi też oferowano w Chinach. Zawsze kupuję sprzęt klasy A+, który jest srednio droższy o 40 - 50% od tych ze średniej pólki wykonania... Takie są Chiny. Najtanszego AUTOCOMA można kupic za 115USD bez kosztów przesyłki - ale ma tylko gwarancję rozruchową. Miałem go w ręku a nawet go rozkręciłem - zupełnie co innego w srodku :)

Mam problem mam interfejs autocom i mam problem z fordem nie chce wejść w silnik. Kupiłem ostatnio pare kabelków i teraz prośba może zna ktoś jakiś fajny program do forda może być ANG. Bo mój autocom niechce się połączyć ani z fusionem ani mondeo prosze o pomoc

PS: mam kable po usb i COM

Przychodzi mi tylko do głowy ROTUNDA

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
jeśli jest z procesorem OKI to będzie działał dobrze, pierwsze klony autocoma przez skąpstwo ryżowych wychodziły z innym chipem i dlatego był ten problem.
Można kupić sam chip OKI i wlutować...

Do góry Bottom