• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Autocom

Status
Zamknięty.

Devias

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
34
Używasz tylko dla siebie, czy też w warsztacie ?
Ile mniej więcej razy był przydatny (+/-, 5, 50 czy ponad 100..), a ile razy Cię zawiódł ?.

Pozdrawiam.

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
ja sobie działam w domu, robie samochody znajomym i ich znajomym, powiem Ci że jeszcze mnie nie zawiódł, ale tez jeszcze za dużo aut nie podpinałem. pracuje sie z nim dobrze, ale jak bedziesz tym pracował dużo to moim zdaniem warto wydać te 1000zł, nawet jak to jest pirat, po prostu przy ludziach ltórych nie znasz nie używaj go. a możesz pomysleć też o czymś uzywanym i oryginalnym...

P

PogotowieSamochodoweUK

moge Ci podesłać płytke z całym oprogramowaniem i instrukcją, napewno bedzie Ci działało. ja go używam i narazie jestem zadowolony...
Ale ja mam i plytke i manual z filmami co i jak. Problem jest taki ze w kazdym aucie trzeba aktualizowac vci a to jest strata czasu.

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
to pewnie masz cos nie tak z vci, bo w instrukcji masz napisane ze najlepiej jak naj mniej go aktualizować, nie jest to dobre dla niego. Masz jeszcze gwarancje na to?

P

PogotowieSamochodoweUK

to pewnie masz cos nie tak z vci, bo w instrukcji masz napisane ze najlepiej jak naj mniej go aktualizować, nie jest to dobre dla niego. Masz jeszcze gwarancje na to?
Nie jestem pewien czy wiesz o czym mowisz wspominajac o gwaranji na klona;)

Devias

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
34
No to chyba tak zrobimy..

Jeśli będziemy brać dotację, to na "kasę" Unii weźmiemy podnośnik, wyważarkę, montażownię, niedrogi interfejs diagnostyczne do podstawowych rzeczy, jak usunięcie błędów, odczytanie..

No liczymy, że z 25-30 tyś trzeba wydać na te 3 elementy podstawowe i jeśli by Unia oferowała duży "sponsoring" to można by jeszcze jakiś markowy sprzęt kupić do diagnostyki zamiast tego podstawowego, a jeśli nic więcej nie zaoferuję, to kupimy tego AutoCom'a i będziemy go używać gdy klienci nie patrzą na ręce, a po pewnym czasie dopiero coś oryginalnego..

P

PogotowieSamochodoweUK

Obawiam sie ze 30k to nie za wiele na to o czym piszesz. Chyba ze mowisz o chinczykach co wywazaja koka tak ze cala buda sie trzesie w aucie a pod winde strach wchodzic.

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
heh może masz racje, ale ja kupując też klona dostałem gwarancje na vci, tylko pytanie czy jak sie z nim coś stanie będzie gość w stanie to naprawić lub wymienić...

Devias

SuperMechanior
Porady
1
Punktów
34
No ja myślałem, że po ok. 10 tyś na podnośnik, wyważarkę, montażownię ?

P

PogotowieSamochodoweUK

Dobry podnosnik to ze 20k kosztuje, montazownia kolene 18 i wywazarka kolo 10-15.

P

PogotowieSamochodoweUK

Czy posiada ktos sterowniki do cpd+? Wlasnie odkrylem ze problem w moim przypadku sa z tym e windows nie moze znlezc sterownikow nawet przy wskazaniu manualnie plyty ktora byla zalaczona do zestawu.
Wkoncu wzielem sie za instalacje by sprawdzic co jest wart, ale stanelem na sterowniku:(

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
tak popołudniu :) pracuje w nocy a rano trzeba trochę pospać ;) żeby popołudniu i w nocy znowu pracować :)

PRO-Motor

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
261
Miasto
Piotrków
Ale gdzie, na warsztacie ?? Opłaca się to, wliczając rachunek za światło?
Warsztat całodobowy z trzema zmianami?

koksiu621

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
273
Miasto
Kudowa-Zdrój
Nie nie ja pracuje w czeskim zakładzie , robię na tokarko - obrabiarce mechaniką na codzien zajmuje sie u siebie :) ale znam gościa co robi na warsztacie gdzie naprawiają autobusy i robią na 3 zmiany , prąd czy tak czy inaczej w dzień też używasz :)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom