• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Awaria silnika m62b44tu

Eskobar

Początkujący
Punktów
0
Witam Panowie nie jestem mechanikie ale chciałbym uzyskać od was jakąś porade a mianowicie chodzi o silnik bmw x5 m62b44tu komputer pokazuje blad mechaniczne przesuniecie rozrzadu. Mechanik sprawdzil kompresje i tak lewa strona 2 cylindry po 10.5 a 2 po 9 prawa głowica 2 cylindry po 0,5 jeden 4 a z jednego cieknie olej. Pomiary na zimnym silniku. W poniedziałek mechanik bedzie wyjmowal glowice ale mam prośbę jal myslicie co to moze byc pozdrawiam

Eskobar

Początkujący
Punktów
0
Mam przestawiony rozrząd z prawej strony o 4 ząbki i połamany ślizg. Czy to ma wpływ na brak kompresji z tej strony?

Eskobar

Początkujący
Punktów
0
Myślę że może mieć. Ale żeby na dwoch cylindrach bylo 0.5 na jednym 4 a z jednego pluło olejem

Eskobar

Początkujący
Punktów
0
Ale zadaje pytanie mechanikowi.taki dział. Może zapytać nawet po co jest tam łańcuch skoro krów nie ma gdzie wiązać. Wytłumacz mu ładnie bo mi się mózg zlasowal.
Piotr skc niektórzy widze na tym forum uważają się za geniuszy dlatego tak odpowiadają. Jak bym znał odpowiedź to bym nie pytał ale jak widzisz niektórzy tego nie rozumieją

Piotr_skc

SuperMechanior
Punktów
74
Miasto
Skierniewice
Skoro zerwie nam się lub przeskoczy rozrzad w silniku to szykuje się nam.remont . Dlaczego? Bo nie odpala ponieważ brak sprężania. Dlaczego? Pokrzywione zawory połamane dzwigienki uszkodzone walki a nawet uszkodzone tłoki. Także O TO JEST przyczyną braku sprężania w twoim silniku (jedna z wielu mozliwych)

Eskobar

Początkujący
Punktów
0
Skoro zerwie nam się lub przeskoczy rozrzad w silniku to szykuje się nam.remont . Dlaczego? Bo nie odpala ponieważ brak sprężania. Dlaczego? Pokrzywione zawory połamane dzwigienki uszkodzone walki a nawet uszkodzone tłoki. Także O TO JEST przyczyną braku sprężania w twoim silniku (jedna z wielu mozliwych)
Najlepsze w tym jest to ze samochod odpalal

Po prostu geniusz.
Ty tumanie nikt cie nie prosi o udzielanie odpowiedzi więc się tu nie udzielaj parówo

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
Tak przez trzy dni było szukanie "bata" na mechanika , blacharze, który wycenił naprawę
na ca 50 tys. Po spotkaniu III stopnia auto nie ma przodu.

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
236
Miasto
Xxx
Tak odnoszac sie do pytania o 4ząbki to mialem przypadek audi a8 4.2 bvn, przesuniecie o ok 1,5 ogniwa i pogielo zawory na jednej glowicy z czego jeden sie urwał :) :)

Do góry Bottom