• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

blokada kierownicy Passat B6

Robson1963

Uczestnik
Punktów
6
Miasto
Łódź
Mam pytanko do kogoś, kto naprawia blokady w Passatach: czy oprócz wymiany styczników coś jeszcze trzeba wykonać, żeby zamknąć sprawę?

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1318
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
Jeśli masz szczęście to wymiana mikrusów wystarczy i nie będzie żadnych problemów, no z wyjątkiem zabawy z demontażem .Gorzej jeśli to nie problem mikrusów, zaczyna się zabawa

Załączniki

• naprawa_blokady kierownicy_b6_3c.pdf
    1,3 MB · Wyświetleń: 56

Robson1963

Uczestnik
Punktów
6
Miasto
Łódź
Zdemontowane już jest. Nie chcę po prostu montować i demontować kilka razy, stąd moje pytanie. Lepiej zrobić raz dobrze. Czy jeszcze coś warto sprawdzić przed zamontowaniem?

Robson1963

Uczestnik
Punktów
6
Miasto
Łódź
Objawy jakby typowe: najpierw zapalał za drugim - trzecim razem, później za piątym - szóstym, później trzeba było czekać 5-10 min., a w czwartek rzucił palenie na amen. Zdążyłem tylko zdemontować, nie sprawdzałem jeszcze co jest nie halo...

shrek

Moderator Car Audio
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1318
Miasto
Pyrlandia
koddoradia.blogspot.com
To sprawdź, jak mikrusy to wymień i cisz się;)
Ale jeśli mikrusy będą działały to masz problem …. Jednak nie rozdzierajmy szat do póki nic nie wiesz

Maxcar

Początkujący
Punktów
0
Witam odgrzewam temat. Walcz już 3dzien z blokada otóż wyjąłem płytkę z blokady i zawiozłem do lutmistrza w celu wymiany mikroprzełącznikow. Po złożeniu gorzej niż było w całe zapłon się nie włącza. Przełożyłem cała kolumnę kierownicy i zestaw startowy z innego passata( ech, stacyjkę moduł komfortu zegary) niezbędniki to na nim wrażenia dalej nie włącza zapłonu. Jakieś pomysły co dalej robić? Może ma ktoś schematy elektryczne do b6?

pawcar

SuperMechanior
Punktów
955
Miasto
Manchester
A po co tak ?

Blokadę się klonuje lub dopisuje jako virgin .

Bez sensu pchać się w zestaw startowy, który i tak zazwyczaj jest niekompletny tak jak u Ciebie lub nie działa.

Maxcar

Początkujący
Punktów
0
A po co tak ?

Blokadę się klonuje lub dopisuje jako virgin .

Bez sensu pchać się w zestaw startowy, który i tak zazwyczaj jest niekompletny tak jak u Ciebie lub nie działa.
Możesz rozwinąć jak siebzbtym uporać? Słyszałem ze można jakos obejść lub zmostkowac ta blokadę. Ale szczegółów nie znam

Do góry Bottom