odświeżę temat,żeby nie zakładać nowego.Auto bmw f20 118i 170km silnik psa chce kupić blokadę bo będę zmieniał sam rozrząd.Na allegro są blokady ogólnie od 110 do 140zł wszystko chińskie typu asta/satra/joom itp na tesama 1100zł nie mam chodz mam klucz do blokowania wału z przodu tesama i jedna opcja to blokada ZUP Hp cena coś koło 520zł.Jestem w stanie wydać na powiedzmy jedno razowe użycie bo lubię sam robić i mieć też narzędzia różne ale czy taka blokada polska zup hp będzie dokładniejsza niż te po 130zł chińskie?dodam kupiłem chińczyka wczoraj za 110zł i na wałku po założeniu blokady malutki luzik był nie było tak,że ciasno spasowane grama luzu nie ma
jest jeszcze blokada o nazwie BGS technic też coś ponad 500zł.Czy ta zup hp wystarczy by zablokować należycie wałki? oglądając filmiki na yt jak wymieniają rozrząd to widziałem np jak odkręcana była śruba z koła zmiennych faz to wałek się lekko ruszył mimo blokad minimalnie
jest jeszcze blokada o nazwie BGS technic też coś ponad 500zł.Czy ta zup hp wystarczy by zablokować należycie wałki? oglądając filmiki na yt jak wymieniają rozrząd to widziałem np jak odkręcana była śruba z koła zmiennych faz to wałek się lekko ruszył mimo blokad minimalnie
Ostatnia edycja: