koksiu621
Zweryfikowany Mechanik
Też miałem zamiar kupić taki klucz udarowy ale nie byłem do końca pewien czy da rady tak jak dobry pneumatyk, Panie Jacku dużo Pan nim pracuje ? i ile wytrzymuje bateria ?

Każda bateria długo wytrzyma jeśli ma dużą pojemność, ja ostatnio wygrzebałem na złomowisku stare akumulatory od laptopa litowo jonowe, niektóre ogniwa były zepsute, te dobre połączyłem w pakiet i zamontowałem do wkrętarkiCo do wkrętarki i klucza, to uzyskałem takie informacje:
Jak kupował wkrętarkę kilka lat temu, to był to najdroższy model bez udaru. Jak wierci i gwintuje otwory o średnicy 10mm. to bateria starcza na jedną godzinę i w tym czasie druga bateria ładuje się. Klucz jak go kupował, to był najdroższy i najmocniejszy ponad 600nm. Wkrętarka i klucz niema lekko, przy ich pomocy powstają takie fajne rzeczy
Dla zainteresowanych podaję adres strony. www.dynoproject.com
Pozdrawiam.
, teraz długo trzyma i ma pałera, ogniwa mam 3,6 v 2200 mAh każde, włożyłem 6 sztuk takichJa czyszcze narzynkamiWitam.
Każdy mechanik o tym wie, ale dla początkujących może przydać się taka informacja, że do czyszczenia wystających gwintów w trudno dostępnych miejscach jest taka nakrętka wkręcana ząbkami do przodu, oczywiście z takim samym gwintem.
Pozdrawiam.
do gwintowania.Tam na papierze milimetrowym jest blad w opisie! Ma byc 58 a nie 68. Zreszta to widac na porownaniu. Gdyby ktos zrobil sobie 68 to i tak sie kapnie bo gwint nie zlapie blokuOk, to jedziemy, blokada do:
Renault: Twingo, Clio, Kangoo, Megane, Scenic, Laguna, Espace 1.4, 1.6, 1.8, 2.0 16v (98 - 06), 1.5 dCi
Nissan: Micra 1.5 dCi, Kubistar 1.6 16v (03 - 06)
Vauxhall Vivaro 2.0 16v (01 - 06)
Dacia Logan
Kody silnikow :
RENAULT: D4F, K4J, K4M, F4P F4R, F4Rt, F5R740, K9K
-NISSAN: K9K, K4M
-VAUXHALL: FR4 720
A wyglada to tak fabrycznie:
![]()
(moje wykonanie zaraz wstawie tylko zfotografuje)
![]()
![]()
Mozliwosci pomylki czyli d odwierty wywazajace
![]()
Wyczowanie kranca przeciw wagi w kierunku obrotu silnika.
![]()
Pyk i blokada sama wskakuje...
![]()
![]()
![]()
Niby frez jest ale klina nie ma...
![]()
Zeby zdjac kolko potrzebny jest uchwyt wlasnej roboty i mlotek bezwladnosciowy.
A nalezy je zciagnac zeby oczyscic zapieczony syf, gdyz kolem reguluje sie ulozenie paska i musi sie ono swobodnie obracac.
![]()

tak na moje oko to wygląda 

Mam taka ale nie Yato i jest bajka. Umowmy sie to nie przenosi zadnych sil wiec jest narzedziem na wieki![]()
jeśli tak to zamawiam 
dzięki 
Mam do zrobienia Megane II 05r. 1.6